TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tragedija: Francuski sportisti poginuli u helikopterskoj nesreći dok su snimali rijatliti šou (VIDEO)

Deset osoba, među kojima osam Francuza, učesnika jednog televizijskog rijaliti šoua, poginulo je kasno sinoć u helikopterskoj nesreći na severozapadu Argentine, saopštile su tamošnje vlasti.

Tragedija: Francuski sportisti poginuli u helikopterskoj nesreći dok su snimali rijatliti šou (VIDEO)

Među žrtvama su francuski olimpijski sportisti, navigatorka Florans Arto (57), plivačica Kamij Mifa (25) i bokser Aleksis Vastin (28), koje su snimali emisiju “Dropped” za prvi kanal francuske televizije TF1.

Kamij Mifa osvojila je zlatnu medalja na 400 metara slobodnim stilom na Olimpijskim igrama 2012. godine. Dobitnica je srebrne medalje na 200 metara slobodnog stila i još jedne bronzane medelje. Vastin je osvojio bronzu 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu. Florans Arto je 1990. godine osvojila čuvenu prekoatlantsku trku “Put ruma”.

“U sudaru dva helikoptera na području Kebrada del Jeso na severozapadu zemlje, poginulo je deset osoba, koji su pripadali ekipi produkcije emisije “Dropped”, saopštile su argentinske vlasti.

Emisija je trebalo da bude emitovana ovog leta, a u njoj učestvuju sportisti koji se snalaze u prirodi.

“Iznenadna smrt naših sunarodnika dovela je do velike tuge”, saopšteno je iz kancelarije francuskog predsednika Fransoa Olanda.

Vest o smrti za vreme snimanja emisije o preživljavanju “Dropped” za privatnu televizijsku stanicu TF1, zavio je francusku sportsku javnost u žalost.

“Helikopter iz La Riohe je “Eurokopter” kapaciteta šest osoba. Izgleda da je elisom dodirnuo drugi helikopter iz Santiago del Estero ubrzo posle poletanja”, navode iz argentinske pokrajinske vlade.

Nesreća se dogodila oko 17:15 časova po lokalnom vremenu.

Sudar helikoptera dogodio se u vazduhu u blizini Vilja Kasteli u zapadnoj provinciji La Rioha na rubu Anda, na 1.170 kilometara od Buenos Airesa i uzrok nesreće još uvek nije poznat.

Kurir

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.