TV K3

android aplikacija

instaliraj

Trag Pink Panthera / Trail of the Pink Panther, 03.11. – 21:00

Trag Pink Panthera / Trail of the Pink Panther, 03.11. – 21:00

Šesti film iz Edvardsova serijala o inspektoru Klouzou, montiran dve godine nakon smrti Petera Selersa od ranije snimljenih neiskorištenih materijala; svojevrsna retrospekcija svih do tada snimljenih filmova i počast Peteru Selersu…

Poznati skupoceni dijamant Pink Panter ponovno je ukraden. Taj slučaj uspešno može rešiti jedino inspektor Kluzo (P. Selers). On prati tragove u drugu državu, ali pritom nestane avion kojim je putovao. Svi su zabrinuti jer nitko ne zna što se sa njim dogodilo, jedino je inspektor Drejfuz (H. Lom) presretan što je Kluzo napokon mrtav.

Novinarka Marie Jouvet (J. Lumlej) pokreće niz intervjua sa njegovim bivšim saradnicima i poznanicima kako bi gledaocima otkrila nešto više o tome kakva je osoba bio i u čemu je bila tajna njegovog uspeha. Posećuje sir Čarlsa (D. Niven) i njegovu sadašnju, a Kluzoovu bivšu ženu, ladi Liton (Kapučine), Drejfusa, Kluzeovog kineskog prijatelja Kata (B. Kvonk)… Oni se prisećaju najvećih zgoda koje su proživeli sa velikim inspektorom.

 

Glumci Peter Sellers, David Niven, Herbert Lom, Richard Mulligan, Joanna Lumley, Režiser: Blejk Edvards

Priča: Blejk Edvards

Kompozitor muzike: Henri Mančini

Scenario: Blejk Edvards, Frenk Voldman, Tom Voldman

Datum prvog prikazivanja: 17. decembar 1982.

Komentarišite

Your email address will not be published.