TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tokio je grad snova koji morate posjetiti

Tokio je grad snova koji morate posjetiti

Glavni grad Zemlje izlazećeg sunca – Tokio očarava svojom futurističkom arhitekturom, nevjerovatnom kulinarskom scenom i vrhunskim prodavnicama.

Ovaj grad s populacijom od 35 miliona stanovnika osnovan je u 12. vijeku pod imenom Edo, a riječ Tokio doslovno znači “istočni grad”, i jedan je od najmnogoljudnijih gradova na svijetu.

Tokio je centralno mjesto japanske politike, ekonomije, kulture i obrazovanja, a ujedno je i poslovni i finansijski centar istočnog dijela Azije.

Ovaj grad obiluje znamenitostima koje, ukoliko već idete u Japan, morate posjetiti.
Ueno je četvrt u kojem se nalazi najveći park u gradu, u kojem ima hiljadu trešnjinih stabala. U ovoj četvrti možete posjetiti i nekoliko muzeja Tokyo National Museum, National Museum of Western Art i Tokyo Metropolitan Art Museum, kao i zoološki vrt.

Ginza je četvrt grada s najviše prodavnica, restorana i noćnih klubova. Svaka robna marka koja nešto znači na svijetu ima svoj prostor upravo u Ginzi. Nekada se u tom mjestu nalazila kovnica srebrenjaka, po čemu je cijeli kraj dobio ime. Ginza je poznata i po najskupljem zemljištu na svijetu gdje kvadratni metar građevinskog zemljišta često prelazi cijenu od 100.000 američkih dolara.

U četvrti Marounouchi nalazi se spektakularna Carska palata. Mjesto je raznih blještavih zgrada, a na putu do Carske palate možete uživati i u mnoštvu štandova idealnih za turiste koji žele vidjeti dio prošlosti Japana.

Asakusa je vjerovatno jedini dio Tokija u kojem zaista možete osjetiti pravu atmosferu tradicionalnog Japana. Tu se nalazi jedan od najljepših hramova u gradu, a okružuje ga mnoštvo uskih uličica s mnoštvom malih trgovina i restorana. Na ulicma koje vode prema hramu možete kupiti tradicionalnu japansku odjeću, štapiće te razne slatkiše.

klix.ba

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.