Teslić: Ribolovci sumirali godinu (VIDEO)

February 22, 2021, 3:10 pm

U Tesliću je održana godišnja skupština sportskog ribolovnog društva Usora na kojoj su usvojeni izveštaji o radu u pethodnoj godini, ali i plan rada 2021. godinu. Iako u mnogome uspješna, prethodna godina, iza sebe je ostavila i probleme sa kojima se ribari svakodnevno suočavaju, i koje kako kažu planiraju rješavati u narednom periodu.

Godišnju skupštinu sportskog ribolovnog društva Usora Teslić, obilježilo između ostalog i usvajanje finsncijskog izvještaja za prošlu godinu, za koju ističu da je sa financijske strane bila izuzetno uspješna. Predsjednik ovog društva, Milorad Savić naglašava da je jedan dio srestava uložen u infrstrukturu, ali i da značajan dio novca bio usmjeren na poribljavanje.

Nasuprot pozitivnim rezltatima koje su ostavrili , teslićki ribolovci suočavaju se i sa mnogobrojinim problemima, u prvom redu zbog povećanja broja malih hidroelektrana koje dovode do narušavanja riječnog ekosistema.

U ovom društvu zabilježan je i negativan tren samnjivanja broja članova društva kojih je sad tek nešto više od dvije stotine ,ali uprkos tome kažu nastavljaju dalje. Na skupštini je usvoje i i plan rada za 2021 godinu, a tradicionalno, za prvu nedelju u martu najavi su otvoranje sezone izlova pastrmke.

TVK3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *