TV K3

android aplikacija

instaliraj

Teslić: Popuštanje restriktivnih mjera uz pojačano praćenje epidemiološke situacije (VIDEO)

Teslić: Popuštanje restriktivnih mjera uz pojačano praćenje epidemiološke situacije (VIDEO)

U opštini Teslić donesena odluka o popuštanju mjera uz određen oprez i pozorno praćenje toka epidemiološke situacije.

U opštini Teslić trenutno se pod nadzorom, u kućnoj izolaciji nalaze 34 osobe, a riječ je o osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženom osobom.

Do sada su, u ovoj opštini zaražene 42 osobe covid infekcijom, od čega su 24 osobe izliječene, a 6 toro lica je preminulo od posljedica ovog virusa.

Devet lica je trenutno hospitalizovano u Opštoj bolnici u Doboju na infektivnom odjeljenju, dok su 2 osobe smještene u Domu učenika u Doboju.

I u opštini Teslić stupio je na snagu doneseni Zaključak o prestanku primjene mjere kućne izolacije za osobe koje ulaze u Republiku Srpsku. Ističu da je odluka sprovedena nakon razmatranje cjelokupne slike epidemiološke situacije ove opštine, te je konstatovano da je virus kontinuirano prisutan u Tesliću i u vrijeme restriktivnih mjera, kao i u periodu njihovog popuštanja. Smatraju da trenutno ova odluka neće bitno uticati na epidemiološku situaciju u ovoj opštini, jer ističu, da su novi klasteri lokalne transmisije, odnosno da nema unosa virusa iz inostranstva. U zavisnosti od toka epidemiološke situacije lokalni Krizni štab ostavlja otvorene mogućnosti za potencijalno izdavanje restriktivnih mjera na lokalnom nivou. Napominju da je sada najveći teret opet vraćen na zdravstveni sistem.

Apeluje se na građane da budu odgovorni, naročito sada kada su ukinute restriktivne mjere, da ne bi došlo do povećanog širenja virusa, što bi vratilo ukinute mjere u prvobitno stanje.

Takođe, važno je napomenuti da su vrtići u opštini Teslić, počeli sa radom. Ističu da su svi radnici vrtića, i privatnih i državnih testirani na virus korona. Ukupno je testirano 46 osoba, te su svi imali negativan test na ovaj virus, ali su i dalje pod zdravstvenim nadzorom zbog mjera predostrožnosti.

(TV K3)

https://www.youtube.com/watch?v=aIKfkm1Z0a0 http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.