TV K3

android aplikacija

instaliraj

Teslić: Mještani Čečave negoduju zbog (ne)rada ambulante (VIDEO)

Teslić: Mještani Čečave negoduju zbog (ne)rada ambulante (VIDEO)

S novim rukovodstvom Doma zdravlja u Tesliću uvedena su i nova pravila rada terenskih ambulanti. Stanovnici ruralnih područja negoduju, posebno u Mjesnoj zajednici Čečava gdje rad ljekara, kako ističu, ni izbliza ne može da zadovolji njihove potrebe.

Mještani Čečave, inače najveće mjesne zajednice teslićke opštine, negoduju. Žale se na odluke rukovodstva Doma zdravlja kojim im je, kako smatraju, uskraćeno pravo na ljekarske preglede u mjesnoj ambulanti. Većina ih nije htjela stati pred kameru i ispričati svoju priču, ali iza objektiva kazuju da je rad ambulante sa prijašnjih četiri dana u sedmici smanjen na tri radna dana. Ono što ih najviše zabrinjava je to što i u ta tri dana ljekar radi samo po dva sata, da li prije ili poslije pauze. U mjesnoj zajednici ističu da je Čečava veliko selo i da terenskoj ambulanti gravitiraju susjedna Rastuša i veći dio Ukrinice i da novouvedeni režim rada  ambulante ni izliza ne može da zadovolji potrebe pacijenata odnosno korisnika.

Čečavci smatraju da im je po broju pacijenata sedmično potrebno minimalno četiri dolaska ljekara sa punim radnim vremenom, jer je to ranija praksa pokazala. Penzionisana radnica doma zdravlja Slavojka Stanojević kaže da je iznenađena novouspostavljenim radom ambulante.

Nezvanično saznajemo da je rad i u ostalim terenskim ambulantama redukovan. U Buletiću i Pribiniću je sa pet radnih dana smanjen na četiri, dok prošle sedmice u Krivaji i Očaušu uopšte nije ni dolazi ljekar. U namjeri da čujemo obrazloženje novonastale situacije nedavno imenovani vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Srđan Danilović po sekretarici je kratko poručio da ne može da nas primi. Da li će se u narednom periodu išta promijeniti u radu terenskih ambulanti, ostaje da se vidi.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.