TV K3

android aplikacija

instaliraj

Teslić: Boračka organizacija obilježila slavu Mitrovdan (VIDEO)

Teslić: Boračka organizacija obilježila slavu Mitrovdan (VIDEO)

Krsna slava Boračke organizacije Republike Srpske ”Mitrovdan” danas je obilježena i u Tesliću.

Krsna slava Mitrovdan je ujedno prilika kada treba da se prisjetimo ne samo naših poginulih saboraca nego i svega onoga šta smo radili u odbrambeno-otadžbinskom ratu kada smo, ne žaleći ni živote, ni dijelove naših tijela, stvarali i branili Republiku Srpsku i opštinu Teslić, rekao je predsjednik teslićke Boračke organizacije Stanko Stanković.

On je podsjetio da je u tim najtežim vremenima 550 teslićkih srpskih boraca smrtno stradalo, a oko 3.500 ranjeno ili povrijeđeno, od kojih je 900 kategorisano po osnovu ratne invalidnosti. Stanković se osvrnuo i na realizaciju programskih aktivnosti opštinske Boračke organizacije u proteklom periodu.

Načelnik teslićke opštine Milan Miličević smatra da bi obaveza svih trebalo da bude sjećanje na sve ono šta se dešavalo u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu. Cijena i žrtva koja je podnesena za Republiku Srpsku ne smije biti zaboravljena, rekao je Miličević.

Proslavi krsne slave Boračke organizacije u Tesliću prethodila je  sveta liturgija u Spomen hramu ”Presvete Trojice”, poslije koje je služen parastos za sve stradale srpske borce, te su položeni vijenci na spomen ploče na kojima su uklesana njihova imena.

(TV K3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.