Tejlor Svift prva na Forbsovoj listi najplaćenijih zvijezda

July 13, 2016, 7:08 am

Pjevačica i tekstopisac Tejlor Svift prva je na Forbsovoj listi najplaćenijih svjetskih zvijezda sa zarađenih 170 miliona dolara. Sviftova je, kako se navodi, udvostručila svoj prethodni rekord od 80 miliona zarađenih prošle godine.

Ona je pretekla kolege muzičare poput Adel (80.5 miliona dolara), Madone (76.5 miliona), Rijane (75 miliona) i Brusa Springstena (60.5 miliona). Prema Forbsovoj godišnjoj listi “100 najplaćenijih ličnosti”, Tejlor je nadmašila i rivalku Keti Peri koja je prošle godine zaradila 135 miliona dolara, a ove godine je pala na 63 mjesto sa zarađenim 41 milionom dolara.

Zahvaljujući svjetskoj turneji pod nazivom “1989 World Tour”, Svift je razbila rekod Roling Stonsa, zaradivši 200 miliona dolara na kontinentu Sjeverne Amerike, i na putu je da zaradi četvrtinu milijarde, navodi Fors, prenio je AFP.

Drugo mjesto zauzeo je muški bend “One Direction” sa zarađenih 110 miliona, a slijedi autor Dzejms Paterson (95 milona). Bivša ljubav Tejlor Svift, muzičar Kalvin Haris, je na 21. mjestu sa 63 miliona.

Od holivudskih zvijezda najplaćenija je glumica Dzenifer Lovrens. Ona je na prvom mjestu već drugu godinu za redom sa zarađenih 46 miliona, što je blagi pad u odnosu na prošlu godinu kada je zaradila 52 miliona zahvaljujući “Igrama gladi”.

Od sportista na listi su fudbaler Kristijan Ronaldo (88 miliona), teniser Rodzer Federer (68 miliona)…

Urednik magazina Zak O” Malei rekao je da zabava i dalje znači ogroman novac.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.