Tajvan: Majka bacila bebu nakon porođaja, pojeli je psi lutalice

November 9, 2019, 7:09 am

Policija na Tajvanu pronašla je kosti napuštene bebe za koje sumnjaju da su je grizli i pojeli psi lutalice.

Novorođenog dječaka njegova majka (19) je spakovala u plastičnu kesu i ostavila u pustinji, prije nego što se tragedija dogodila u Kaohsiungu, na jugu Tajvana, javljaju lokalni mediji.

Majka djeteta, poznata po pseudonimu Ksiao Mei, izjavila je da ima slabiju mentalnu bolest i da je bila pod starateljstvom lokalnog Centra za socijalni rad. Prema tajvanskom informativnom listu SETN, Ksiao Mei rodila je sina 8. oktobra i navodno ga napustila istog dana.

Odnijeli su ga u pustinju na biciklu kojim je upravljao dječakov 28-godišnji otac, poznat po pseudonimu Ksiao Li, tvrdio je SETN pozivajući se na tajvansku TV stanicu EBC.

Ksiao Mei je Ksiao Lia upoznala preko interneta, a bračni par, za koji se priča da je bio bez novca, živio je u iznajmljenom stanu u Kaohsiungovom okrugu Siaogang.

Par je tada navodno pobjegao u centralni Tajvan i sakrio se u internet kafe gotovo mjesec dana. Socijalni radnici pozvali su policiju nakon što nisu uspijeli da pronađu mladu ženu.

Policija je u utorak pronašla par. Nakon susreta sa Ksiaom Mei, službenici su je pitali gdje se nalazi beba, a ona im je rekla da je “bacila bebu istog dana kada se rodila”, saopštila je Centralna novinska agencija.

Policija je otišla u pustinju u blizini kuće bračnog para i otkrila kosti za koje se vjeruje da pripadaju dječaku.

Policajci su novinarima rekli da je dječak možda umro nakon što su ga pojeli psi lutalice. Psi su pojeli njegov leš, dodala je policija.

(Alo – Foto:Shutterstock)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *