TV K3

android aplikacija

instaliraj

Tači: Milan Radoičić je glavni osumnjičeni za ubistvo

Tači: Milan Radoičić je glavni osumnjičeni za ubistvo

Predsjednik samoproglašenog Kosova Hašim Tači izjavio je da je potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić glavni osumnjičeni za ubistvo predsjednika Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, dok iz Građanske inicijative kažu da nemaju bilo kakve informacije o rezultatima istrage.

Tači je rekao da je “Radoičiću aktuelna vlast iz Beograda naredila da ubije Ivanovića”.

“Na takav zaključak ukazuju sve sprovedene bezbednosne istrage”, rekao je Tači za Televiziju “Klan”, ponavljajući da “svi putevi upućuju na zaključak da je aktuelna vlast iz Srbije naručila atentat” na Ivanovića 16. januara prošle godine u sjevernoj Kosovskoj Mitrovici.

Iz Srpske liste još se nisu oglasili, a potpredsjednik Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Ksenija Božović rekla za Srnu da ni ona niti bilo ko drugi od Ivanovićevih najbližih saradnika nema bilo kakve informacije o rezultatima istrage.

“Sve je u domenu nagađanja i plasiranja dezinformacija čime se, uverena sam stvara prostor da se nikada ne otkrije ni ko je naručio ni ko je izvršio ubistvo našeg predsednika”, navela je ona.

Božovićeva i dalje apeluje da se istražni organi Srbije, samoproglašenog Kosova, kao i međunarodni, aktivnije i posvećenije uključe u istragu i razobličavanje “tajne zvane ubistvo Olivera Ivanovića”.

“Sve dok se iz Prištine i Beograda ubistvo našeg predsednika koristi za dnevnopolitičko prepucavanje istraga će tapkati u mestu i stvaraće se prostor da se tragovi i dokazi, ukoliko ih ima, unište i počinioci budu oslobođeni”, dodala je ona.

Istovremeno sa nerasvjetljavanjem ubistva Ivanovića nema pomaka ni u istrazi u vezi sa taksistom Vladimirom Ivanovićem, koji je nestao prije 10 dana.

“NJegov automobil je sa tragovima krvi pronađen u selu Korilje u opštini Zvečan, ali za sada nema tragova o nestalom taksisti”, rekli su iz Kosovske policijske službe.

U izvorima bliskim KPS-u Srni je rečeno da je prije nekoliko dana na putu prema Devinim vodama, koji preko planinskog prevoja povezuje Zvečan sa Zubinim Potokom, u kanalu pronađeno tijelo nepoznatog lica.

Šef operative KPS-a za region sjever Kosova Željko Bojić za Srnu nije mogao da potvrdi tu informaciju.

“Mi u KPS-u na severu Kosova nemamo takvu informaciju niti smo obavešteni da je pronađeno beživotno telo u tom delu teritorije koju pokriva KPS severa Kosova”, rekao je Bojić, dodajući da specijalne jedinice KPS-a intenzivno rade na rasvjetljavanju slučaja “nestanak Vladimira Ivanovića”.

Srna

Komentarišite

Your email address will not be published.