SZP trazi od MUP-a da ispita Dodikove prijetnje Crnatku

February 16, 2016, 8:21 pm

“Dodik je uputio vrlo ozbiljne prijetnje Crnatku. Osveta koju je najavio može se tumačiti likvidacijom visokih funkcionera, posebno Igora Crnatka, ministra inostranih poslova BiH”, izjavio je poslanik PDP-a Branislav Borenović.
Nakon sastanka poslanika iz partija koje čine Savez za promjene, on je rekao da Dodikova izjava o osveti predstavlja “direktno ugrožavanje bezbjednosti Crnatka i njegove porodice”, zbog čega su uputili dopis ministru unutrašnjih poslova Republike Srpske i republičkom javnom tužiocu da djeluju u skladu sa članom 169 Krivičnog zakona Republike Srpske.
On je dodao da očekuje da pravosudne institucije Republike Srpske djeluju u skladu sa zakonom i da ozbiljno ispitaju navode izrečene od predsjednika Republike Srpske.
Borenović je rekao da je razgovarao sa Crnatkom, koji se trenutno nalazi u Briselu, i koji je najavio da će po povratku “podnijeti krivičnu prijavu protiv Dodika i tražiti da se stvari istjeraju na čistac”.
Šef poslaničkog kluba SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Vukota Govedarica rekao je da ova stranka osuđuje sve prijetnje koje su upućene Crnatku.
Poslanik NDP-a Dragan Čavić rekao je da su svi građani jednaki pred zakonom, bez obzira na njihov položaj, poziciju i obavljanje javne funkcije.
“Istraga koja se provodi u ‘Pavlović banci’ može biti komentarisana samo u tom smislu”, rekao je Čavić i dodao da ta banka ne spada u red banaka sa velikim rizikom, jer je ona mala i dobro stojeća banka na koju istraga ne bi trebalo da ima nikakav uticaj.
Predsjednik Republike je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da je ministar inostranih poslov BiH Igor Crnadak tokom boravka u Americi isključivo tražio da se protiv njega povede široka, velika istraga i progon koji bi trebalo da ga onemogući da bilo šta radi.
“To nije politički zahtjev. To smatram lično i oprostiti neću”, rekao je Dodik i dodao da raditi po motu: “Osveta se servira hladna, nikada vruća”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.