TV K3

android aplikacija

instaliraj

Svjetski poznata modna ikona Iris Apfel i u 97. godini šeta modnim pistama (FOTO)

Svjetski poznata modna ikona Iris Apfel i u 97. godini šeta modnim pistama (FOTO)
Tako se 97-godišnja Iris Apfel pridružila mlađim kolegicama kao što su Kloss, Joan Smalls, Kate Moss, Chrissy Teigen, Bella i Gigi Hadid.
No, nema potrebe da se posebno predstavlja jer je mnogi već znaju po kratkoj, bijeloj kosi, ogromnim naočalama i hrpi nakita.
Inače, Iris Apfel je 2005. godine postala prva živa osoba koja je na izložbi pod nazivom “Rara Avis: Irreverious Iris Apfel” u Muzeju umjetnosti Metropolitan izložila svoju odjeću.
Osim toga snimila je dokumentarac o svom životu koji je 2014. objavljen na Netflixu, a prošle godine objavljena je biografija o njenom životu koju koju potpisuje Harper Collins.
Nedavno je nastupila kao model za Mac Cosmetics, a osim toga je bila zvijezda širenja Voguea u Italiji i postala najstariji model koji je ikada predstavljen na naslovnici časopisa Dazed & Confused. Također, prošle godine je zvanično postala najstarija osoba po kojoj je napravljena Barbie lutka.
Direktor agencije IMG Models Ivan Bart kaže da je Iris ikona stila s neizmjernim talentom i ističe da je veoma sretan što ona dokazuje da su godine samo broj.

Komentarišite

Your email address will not be published.