Svečano otvorena Donjačka džamija u Derventi

Svečano otvorena Donjačka džamija u Derventi

Veliki dan za Derventu i dervenćane koji su vrijedno i strpljivo  pet godina gradili svoju bogomolju.Donjačka džamija je jedna od tri u gradu koje su porušene tokom ratnih dejstava 1992 godine. Nakon obnove I otvaranja gradske Ali-agine džamije 2011, uslijedila je obnova Donjačke džamije 28. maja 2012 godine. I pet godina kasnije na istom mjestu  gdje je bila I davne 1970  iznikla je nova ili obnovljena Donjačka džamija.

Gradnja džamije , koja je trajala pet godina, koštala je 195 000 KM . Značajna sredstva za njenu obnovu  pružila je opština Derventa na čelu sa načelnikom opštine Miloradom Simićem , kao  I Federalno ministarstvo izbjeglih I raseljenih lica.Pored institucija značajna sredstva za njenu obnovu  izdvajali su I pojedinci.

Suživota I tolerancije naroda svih vjera I nacija u Derventi ne fali.Čak drugima sluzi za primjer.Nekoga ko je u mnogome zasluzan da Derventa bude to sto jeste,svi prisutni su iskreno pozdravili I zahvalili mu na tome-načelnika Milorada Simića

 Svecanosti otvaranja nove-obnovljene Donjačke džamije u Derventi, prisustvovalo je mnogo vjernika. Domacih ali i iz susjednih opština. Tokom svecane manifestacije,podjeljene su i zahvalnice istaknutim pojedincima.

 

TV K3

 

.

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.