TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sve više članica EU želi bolje odnose sa Moskvom

Ruski izaslanik u EU Vladimir Čižov rekao je da sve više članica EU žele da poprave odnose sa Moskvom, piše danas list "Rasiskaja gazeta".

Sve više članica EU želi bolje odnose sa Moskvom

“Prema našim podacima, većina zemalja EU sada je zainteresovana za održavanje dijaloga sa Rusijom i postepeno otopljavanje ekonomskih veza. Ali, konsenzus tek treba da se postigne”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, sankcije EU i uzvratne mjere Rusije imale su negativan uticaj na sve strane. On je dodao da za EU i NATO nema alternative, osim saradnje sa Moskvom.

“Ekonomska situacija u EU i dalje je teška uz rast nezaposlenosti i deflacije”, rekao je Čižov, prenosi danas “Sputnjik”.

Čižov je rekao da Rusija nikada nije nametala partnerstvo nikome, pa ni NATO-u, koji nije postao pravi strateški partner Rusije.

“Mi smo spremni na saradnju sa Alijansom na jednakim osnovama, želimo da radimo na zajedničkim pristupima izazovima i prijetnjama 21. vijeka, uključujući terorizam. Međutim, naši partneri nisu položili taj test strateškog partnerstva”, rekao je Čižov.

Komentarišite

Your email address will not be published.