Sve je dobro: Poznato stanje plivačice koja je zabrinula svijet

June 23, 2022, 7:43 am

Svijet je zabrinula situacija u kojoj je takmičarka u sinhronom plivanju Anita Alvarez ostala bez svjesti i potponula. Ovo srećom nije ostavio posljedice na njeno zdravlje.

Tokom takmičenja u sinhronom plivanju Anita je počela da tone. Njen trener Andrea je uskočila u bazen, zaronila i maltene sa dna kupališta izvukla onesvješćenu takmičarku.

Međutim, ova stravična scena zabrinula je mnoge širom planete i svi su se pitali šta se zapravo dogodilo sa plivačicom.

U izjavi za medije Andrea je otkrila sve poslije ljekarskog pregleda.

-Anita je dobro – doktori su provjerili sve vitalne pokazatelje i sve je u redu: puls, kiseonik, nivo šećera, krvni pritisak, sve je u redu. Ponekad zaboravimo da se to dešava u drugim sportovima visoke izdržljivosti. Maraton, biciklizam, kros… svi smo vidjeli slike na kojima neki sportisti ne stignu do cilja, a drugi im pomažu da stignu tamo. Naš sport se ne razlikuje od drugih, samo u bazenu, proguramo granice i ponekad ih pronađemo. Anita se osjeća dobro, a doktori takođe kažu da je dobro. Sutra će se odmarati i sa ljekarom će odlučiti da li može da pliva finale slobodnog tima ili ne. Hvala vam na svim lijepim željama za Anitu- poručila je Andrea Fuentes.

 

Izvor: SRPSKAINFO

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.