TV K3

android aplikacija

instaliraj

Svaka žena mora da zna: 11 navika koje treba da steknete do 30!

Kako biste se s odgovornošću i životom odrasle, zrele osobe što lakše nosili i snalazili, evo koje navike bi svaka žena trebalo da stekne do 30. rođendana

Svaka žena mora da zna: 11 navika koje treba da steknete do 30!

Iako smo po zakonu svi odrasli kad navršimo 18 i postanemo punoletni, mentalno većina ljudi odraste tek sa 30 godina iz jednostavnog razloga – odbijamo da odrastemo. Kako biste se s odgovornošću i životom odrasle, zrele osobe što lakše nosili i snalazili, evo kojih 11 navika bi svaka žena trebalo da stekne do 30. rođendana!

 1. Dnevna rutina šminkanja

Svakoj ženi život u tridesetima biće mnogo jednostavniji ako ima jutarnju rutinu šminkanja koja ne traje dugo. U tim godinama trebalo bi da znate koje boje vam stoje i kakva dekorativna kozmetika odgovara vašoj koži.

 1. Frizura za svaki dan

Isto kao i sa šminkom, do ulaska u četvrtu deceniju života žene bi trebalo da znaju koja frizura im najbolje stoji. Svakodnevica će biti mnogo lakša ako imate “razrađenu” dnevnu frizuru, kao i onu za veče i svečanije prilike.

 1. Rutina nege kože

Vreme je da počnete da obraćate pažnju na sitne, ali i izraženije bore. Lice svake večeri pre odlaska na spavanje treba da očistite i nahranite hidratantnom kremom.

 1. Pravilan raspored spavanja

Sad kad ste “velika devojka” trebalo bi da se oprostite od besanih noći, “preživljavanja” radnog dana nakon samo četiri sata sna, ostajanja budnima do kasnih sati. Na spavanje (barem tokom nedelje) idite u normalno vreme, budite se ranije i pazite da odspavate preporučenih sedam do osam sati.

 1. Redovna fizička aktivnost

Nakon što “prevalimo” tridesetu, metabolizam počinje da se usporava zbog čega bi redovna fizička aktivnost trebalo da vam postane deo rutine. Ne samo zbog održavanja linije, već i zdravlja srca i sveukupnog fizičkog zdravlja.

 1. Planiranje finansija

Redovno plaćanje računa, kredita i razumno trošenje novca su deo sveta odraslih. Koliko god vam je to moguće, ono što zaradite trebalo bi da rasporedite da vam traje do iduće plate.

 1. Imati izabranog ginekologa

Svaka žena koja uđe u tridesete trebalo bi da ima izabranog ginekologa i da jednom godišnje odlazi na PAPA pregled, što je deo osnovne zdravstvene zaštite žene. Takođe bi trebalo generalno da pazi na zdravlje i da ode lekaru ako primeti da nešto ne valja, a ne da čeka da prođe samo od sebe.

 1. Znati šta se događa u svetu

To ne znači da svaki dan morate da pratite vesti, ali o glavnim događajima u svetu bi trebalo da imate pojma. To, naravno, uključuje i politiku.

 1. Imati zdravu “vezu” s mobilnim telefonom

To znači da bi trebalo da znate kad treba da odložite mobilni telefon, a ne da ga koristite automatski, na primer pregledajući društvene mreže kada vam je dosadno. Pročitajte knjigu na suncu, idite na ručak s prijateljicama i budite prisutni u vlastitom životu.

 1. Znati šta želite i šta ne želite u vezama

To važi i za prijateljske i za intimne veze. Do 30. godine treba da naučite šta želite, šta ne želite i na kakve ste kompromise spremni.

 1. Voleti samu sebe

Komentarišite

Your email address will not be published.