Sutra o prijedlogu za produženje pritvora Zeljkoviću i ostalima

October 13, 2021, 7:56 am
U Okružnom sudu Banjaluka sutra će biti održano ročište radi razmatranja prijedloga za produženje pritvora bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću i ostaloj trojici osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonite radnje u postupcima javne nabavke koje je sprovodio Institut, rečeno je Srni u Sudu.

Republičko javno tužilaštvo zatražilo je od Okružnog suda u Banjaluci da bude produžen pritvor za Zeljkovića i ostalu trojicu osumnjičenih zbog osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak.

Produženje pritvora je predloženo i zbog sumnje da će optuženi na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, zbog same težine krivičnog djela, načina izvršenja ili posljedica djela i što bi puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Zeljković, vlasnik turističke agencije Travel for fan, Saša Marković, direktor firme Promeding, Dragan Dubravac i direktor firme Prokontrol, Slavko Bojić uhapšeni su prošlog mjeseca i nalaze se u pritvoru.

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *