TV K3

android aplikacija

instaliraj

Super trikovi da na brzinu popravite svoj izgled

Već kasnite, a upravo ste razmazali lak na noktima ili ste stavili previše parfema. Ne paničite: pomoću jednostavnih profi trikova ovakve greške ćete vrlo lako ispraviti…

Super trikovi da na brzinu popravite svoj izgled

Prejako napuderisano lice
Brza popravka: U bekstejdžu modnih revija profesionalni šminkeri koriste sprejeve za hidrataciju koji sadrže glicerin da bi suha, napuderisana lica ponovo učinili vlažnim. Koža tako postaje glatka i ne izgleda kao da je na nju nanijeta kreda. Sprej treba držati na udaljenosti 10 cm od lica, zatvoriti oči i poprskati dvaput. Nakon prskanja, stavite papirnu maramicu preko lica da pokupi suvišnu vlagu.

Grudvice od maskare
Brza popravka: Ukoliko se vaš pokušaj da imate duge i guste trepavice pretvorio u slijepljene trepavice pune grudvica, odmah reagujte jer se maskara brzo suši. Salvetom ili papirnim ubrusom obrišite svu maskaru sa četkice za nanošenje. Nježno prođite njome kroz trepavice, od korijena prema vrhu, da biste ih razdvojili, pri čemu nećete skinuti previše maskare.

Rupa u obrvi
Brza popravka: Pogrešan potez pincetom može da napravi prazninu u vašoj inače lijepo oblikovanoj obrvi. Da biste popunili tu “rupu”, počešljajte dlačice obrve u smjeru suprotnom od njihovog rasta tako da se prazan dio bolje vidi, zatim uzmite olovku za crtanje obrva i lagano povucite linije debljine dlačice. Počešljajte obrvu i vratite je u prvobitni položaj. Ova tehnika učiniće da obrve izgledaju bogate i guste.

Prekratke šiške
Brza popravka: Uzmite sa sredine čela 5 cm širok pramen šiški, podignite ga i uvrnite oko jedne tačke. Vratite ga nazad i zakačite češljićem uz glavu, zupcima okrenutim prema čelu. Što je češalj gušći, čvršće će da stoji na glavi. Ukoliko ste kratko ošišani, začešljajte šiške na jednu stranu, stavite gel i zakačite ih ukosnicom.

Razmazan lak
Brza popravka: Razmazani lak uklonite sa nokta drugom rukom pomoću kuglice vate natopljene acetonom. Na taj nokat nanesite novi sloj laka umjesto da ponovo lakirate preko razmazanog sloja. U tom slučaju nokat bi bio tamniji od ostalih.

Previše parfema
Brza popravka: Da biste uklonili višak parfema, trljajte kožu običnom vlažnom maramicom ili vatom natopljenom alkoholom. Ukoliko želite da uklonite miris parfema koji ste nanijeli na odjeću, “produvajte” tkaninu 30 sekundi fenom.

“Prelakirana” kosa
Brza popravka: Previše laka na jednom mjestu može učiniti da kosa izgleda kao ptičije gnijezdo. Nježno raščešljajte stvrdnuti pramen kose, od vrha pramena pa sve do korijena. Ukoliko počnete od korijena, umrsićete vlasi. Potom uzmite malo kreme i razmažite je između dlanova, a onda prstima prođite kroz kosu na mjestu gdje ste stavili previše laka. Vaša kosa više neće izgledati ukočeno i biće hidrirana. Upozorenje: ako koristite manje kvalitetan lak, kada raščešljate kosu, “izdijeliće” se. U tom slučaju, prebacite kosu preko glave i rastresite je.

Previše rumenila ili bronzera
Brza popravka: Da bi se vaši blijedi obrazi zarumenili, nanesite rumenilo u pravcu jagodice obraza, ali nemojte da pređete tu granicu. Ako pretjerate, stavite na spužvicu malo svjetlijeg pudera i nanesite ga preko jarkog rumenila. Ukoliko je boja i dalje intenzivna, spužvicom nanesite podlogu za šminkanje. Time ćete neutralisati boju i vratiti koži prirodan izgled.

Previše preparata za oblikovanje kose
Brza popravka: Nemate vremena da operete kosu a puna je preparata za oblikovanje frizure?! Zakamuflirajte zamašćenu kosu pomoću 5 cm široke trake ili marame koju ćete staviti tako da prati liniju kose, na mjestu gdje se nagomilao višak preparata. Možete to da uradite i na staromodan način koristeći puder za bebe. Napuderisanim rukama prođite kroz masnu kosu. To je mnogo bolje nego da puder stavljate direktno na kosu – tada je previše uočljiv.

(Ljepota i zdravlje BiH)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.