Sukob u vezi sa transportnom zajednicom kreiran u Sarajevu

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da su bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije /OBA/ Osman Mehmedagić kreatori sukoba između Vlade Republike Srpske i Savjeta ministara BiH u vezi sa transportnom zajednicom, a da su članovi Saveza za promjene "upali u zamku".

Sukob u vezi sa transportnom zajednicom kreiran u Sarajevu

Stevandić smatra da je cilj tog sukoba da se Srpska ocrni pred međunarodnom zajednicom, te pokuša izolovati i uskratiti za finansije da bi ušla u nelikvidnost i bila onemogućena isplata plata i penzija i funkcionisanje zdravstvenog i socijalnog sistema, a eventualno nezadovoljstvo građana iskoristilo u političke svrhe.

“Mete destabilizacije su predsjednik Republike, Vlada Srpske, Narodna skupština, Radio-televizija Republike Srpske i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srpske”, naveo je Stevandić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, OBA je politička policija kojoj mnogi Bošnjaci pružaju otpor, ali se plaše da ne prođu kao bivši potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo.

“Za plan destabilizacije obezbijeđena su medijska i finansijska sredstva, koje kontrolišu paralalne strukture koje su stvorili Izetbegović i Mehmedagić, jedino što nije obezbijeđena podrška naroda u Srpskoj, zbog čega su se i stranke u Savezu za promjene, koje su upale u zamku, počele da raspadaju”, naglasio je Stevandić.

On je ocijenio da je to jedini način da Izetbegović zaustavi pad popularnosti, cijepanje SDA, čiji je lider, te sukobe prenese na Srpsku.

Stevandić je pozvao i poručio kolegama iz Savjeta ministara i Saveza za promjene da samo u saradnji sa Vladom Srpske traže dobra rješenja za Srpsku i BiH.

On je naglasio da je transportna zajednica nesporna što se tiče evropskog pitanja, te da su i predstavnici EU saglasni da je to unutrašnje pitanje BiH i da nije sporno da Vlada Srpske ne prenosi nadležnost da bi neko u njeno ime odlučivao.

Stevandić je zaključio da Savez za promjene nema gotovo nikavu šansu za bilo kakav rezultat na narednim izborima, te paralelno sa ovim najavljuje vaninstitucionalno djelovanje što je opasno, jer se vlast osvaja isključivo na izborima uz podršku naroda.

SRNA

Komentarišite

Your email address will not be published.