TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sukob navijača Sarajeva i Leha iz Poznanja (Video)

U ponedjeljak navečer u centru Sarajeva došlo je do fizičkog sukoba između navijača Sarajeva i Leha iz Poznanja.

Prema službenim informacijama, u sukobu je stradao 21-godišnji Poljak koji je zadobio povrede desne šake i glave, ali on je ubrzo pušten iz bolnice. Isto tako, izgleda da je u tučnjavi korišten i suzavac, zbog kojeg je jedna starija gospođa zatražila medicinsku pomoć, a neslužbeno se doznaje kako je došlo do novih sukoba na još dvije lokacije u centru Sarajeva te da je nekoliko osoba ozlijeđeno.

Klix.ba javlja kako je na teren poslan ogroman broj policijskih snaga, a među njima nalaze se i specijalne jedinice. Neslužbeno se doznaje kako je oštećeno jedno vozilo hitne pomoći i da je zapaljen jedan automobil. Policija je okružila HOTEL SUNCE u kojem su smješteni navijači iz Poljske, a njihov je autobus u potpunosti uništen.

I dok policija utvrđuje činjenice, neslužbeno se doznaje kako je oko 30 pripadnika Hordi zla napalo navijače Leha, koji su došli na prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka.

Radio Sarajevo javlja kako je oko ponoći došlo do nove tučnjave navijača Sarajeva i Leh u Vogošći. Sukob je trajao do 1 sat iza ponoć, a policija je privela veći broj huligana.

“Prema prvim informacijama, ima i povrijeđenih”, javljaju iz policije, ističući da će više informacija o tome što se događalo na ulicama Sarajeva biti poznato ujutro.

 

Klix

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.