Sud: Glamočak više nije prvi lovac u Kotor Varošu

June 19, 2020, 4:06 pm

Ispunjeni su uslovi da se Milan Vasiljević upiše u sudski registar kao predsjednik Lovačkog udruženja (LU) “Uzlomac” Kotor Varoš, umjesto Nedeljka Glamočaka, dugogodišnjeg lidera tog LU, inače narodnog poslanika (SDS).

Zaključuje se to iz rješenja Osnovnog suda u Banjaluci, u kojem se navodi da je Vasiljević ovlašten za zastupanje i predstavljanje Udruženja, dok se iz sudskog registra briše Glamočak kao dosadašnje ovlašteno lice.

U sudskom rješenju, koje je u posjedu “Nezavisnih”, navodi se da je Sud, uvidom u zapisnik sa sjednice Skupštine LU “Uzlomac”, održane lani, utvrdio da je na njoj prisustvovalo 38 delegata od ukupno 63, koliko ih Skupštinu Udruženja sačinjava. To, dodaje se, čini natpolovičnu većinu, dovoljnu za donošenje odluka.

“Jedna od tačaka dnevnog reda bila je izbor novog predsjednika Udruženja. Kao kandidat za novog predsjednika Udruženja predložen je Milan Vasiljević, koji je izglasan od strane svih 38 prisutnih delegata u Skupštini”, piše u rješenju Osnovnog suda u Banjaluci, koje nije pravosnažno.

Kako se dodaje, imajući sve to u vidu, Sud pronalazi da su prilikom odlučivanja o zahtjevu za upis Milana Vasiljevića, kao lica ovlaštenog za zastupanje i predstavljanje, ispunjeni svi materijalni i formani uslovi da se Vasiljević upiše u sudski registar kao novo lice ovlašteno za zastupanje i predstavljanje.

“Protiv ovog rješenja dozvoljena je žalba Okružnom sudu u Banjaluci u roku od 15 dana po prijemu, putem ovog suda”, navodi se u sudskom rješenju od 15. juna.

Glamočak nam je kratko rekao da ovo rješenje nije vidio.

“Čuo sam da je rješenje doneseno, ali ne znam šta dalje dok ne vidim sa advokatom”, rekao je Glamočak u kratkoj izjavi za “Nezavisne”.

S druge strane, banjalučki advokat Jovo Pilipović, punomoćnik Glamočaka, siguran je da na ovo sudsko rješenje ide podnošenje žalbe.

“Napisaću žalbu Okružnom sudu”, rekao nam je Pilipović, koji dodaje da je u pitanju prvostepeno rješenje, tako da se Vasiljević ne može upisati kao predsjednik dok ne bude postupano po toj žalbi.

Izvor: Nezavisne novine 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *