TV K3

android aplikacija

instaliraj

Stručnjaci za kraljvsku porodicu šokirani: Megan i Hari se oglasili novim saopštenjem

Stručnjaci za kraljvsku porodicu šokirani: Megan i Hari se oglasili novim saopštenjem

Megan Markl i princ Hari oglasili su se saopštenjem na svojoj zvaničnoj stranici “Sussex Royal” u kojem su napisali da kraljica ne posjeduje riječ “kraljevski” u cijelom svijetu.

Saopštenje se pojavilo nakon što su britanski mediji objavili da od proljeća Megan i Hari neće moći da koriste oznaku Sussex Royal. Oni su ipak najavili da će zadržati svoje kraljevske titule, iako ih neće aktivno koristiti.

Kako pišu britanski mediji, saopštenje u nekim dijelovima ima prilično neprijateljski ton.

– Iako ne postoji jurisdikcija monarhije ili kabineta oko upotrebe riječi “kraljevski” s druge strane okeana, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa ne namjeravaju da koriste “Sussex Royal” ni bilo koji oblik riječi “kraljevski” na bilo kojoj teritoriji (bilo u Ujedinjenom kraljevstvu ili van njega) nakon tranzicije u proljeće 2020. – poručili su.

Požalili su se i da ih palata tretira drugačije od drugih članova porodice, prenosi Index.

– Iako postoje presedani u kojima su drugi članovi kraljevske porodice sa titulama tražili poslove van kraljevske porodice, za vojvodu i vojvotkinju od Saseksa uspostavljen je period revizije od 12 mjeseci. Prema dogovoru, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa razumiju da moraju da odstupe sa kraljevskih dužnosti te ne obavljaju reprezentativne dužnosti u ime njenog veličanstva – napisali su.

Iako je palata prošlog mjeseca objavila da neće zadržati svoje kraljevske titule, Megan i Hari sada tvrde da će ih zadržati, ali da ih neće aktivno koristiti nakon proljeća.

Portparol bračnog para prvo je objavio izjavu za medije o njihovoj upotrebi kraljevskih titula u petak u 19.30, a oko 22 časa objavljena je mnogo duža izjava putem Instagram priča. U toj dužoj izjavi referisali su se na odnos prema drugim članovima kraljevske porodice, činjenicu da je Hari i dalje šesti u redu za presto te na to da će zadržati svoje vojne činove. Zahtijevaju i zaštitu njih i njihovog sina.

Stručnjaci za kraljevsku porodicu već su saopštenje prozvali još jednom od PR katastrofa bračnog para.

– Njeni komentari o kraljičinoj odluci odjekuju bijesom i pakošću. Bojim se da će postati još gore – rekao je biograf princa Čarlesa Tom Bover.

Kraljevski komentator Ričard Ficvilijams tvrdi da su ove izjave bile potpuno nepotrebne jer naglašavaju razlike Harija i Megan i kraljevske palate na način koji je bilo moguće izbjeći.

(Srpskainfo – Foto: Jasminka Holclajtner/Youtube/printscreen)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.