Strava u Derventi: Djevojčica mjesecima krila da je otac silovao (Foto)

November 4, 2015, 4:43 pm

Odmah nakon što ga je prijavila, policija ga je privela i sprovela u toku dana u Okružno tužilaštvo u Doboju, uz prijavu za krivično djelo silovanje.

Policiju je o ovom slučaju obavijestio Centar za socijalni rad u Derventi, a u kojem je djevojčica na zaprepašćenje zaposlenih otkrila šta joj je otac uradio.

Samira Fejza, direktor Centra u Derventi, ispričala nam je kako je ova ustanova odranije bila upoznata da je djevojčica u drugom stanju, ali da je ono što je rekla sve šokiralo.

Kako je rekla, djevojčica je početkom septembra, u pratnji svojih roditelja i u pratnji nevjenčanog supruga D.K. i njegovih roditelja, došla da traži saglasnost za sklapanje maloljetničkog braka. Nije ga dobila jer nije imala 16 godina, što je donja granica za ovu vrstu dozvole.

“Tada nam je rečeno da je trudna i da čeka bebu, ali i da prisutni suprug nije otac. U razgovor smo uključili psihologa i socijalnog radnika kako bismo saznali ko je otac djeteta. Ona se držala stava da je otac nepoznato lice starije dobi koje ju je u automobilu sačekivalo pred osnovnom školom u Osinji i da joj se nije predstavio”, kazala je Fejza.

Djevojčica ih je tada obavijestila da je prešla kod nevjenčanog supruga u Donju Bišnju iz Gornjih Lupljanica, gdje je živjela do tada te da će tu ostati dok ne ispuni zakonske uslove za brak.

“Psiholog je u više navrata obilazila djevojčicu i porodicu, trudnoća je protekla uredno, a po izlasku iz bolnice se vratila u kuću nevjenčanog supruga, da bi u utorak došla i rekla kako je otac njenog djeteta u stvari njen rođeni otac, nakon čega je otišla u pratnji psihologa u policijsku stanicu”, kazala je Fejza, dodajući kako Centar dosad nije imao prijavu o nasilju i zlostavljanju kada je njen otac u pitanju.

U razgovoru koji smo obavili s komšijama uhapšenog Z.Đ. u selu Gornja Lupljanica smo saznali kako je riječ o čovjeku sklonom alkoholu i problemima.

“On ima tri kćerke i tri sina, od kojih je jedan predškolskog uzrasta dok druga dvojica rade. Majka često ide da radi za nadnicu i znam da su on i djevojčica ostajali sami”, kazao nam je jedan od rijetkih komšija koji je želio da razgovara o osumnjičenom.

Od drugog komšije smo saznali da je prije nekoliko godina silovao i svoju svastiku, kao i da se roditelji plaše da djeca idu putem kraj njegove kuće pa se nadaju da će, ukoliko se dokaže krivica, dugo ostati iza rešetaka.

Posjetili smo i kuću u kojoj živi maloljetna djevojčica u susjednoj Donjoj Bišnji, ali u njoj nije bilo nikoga. Kako smo saznali i ovdje je riječ o višečlanoj porodici koja se nalazi u teškom materijalnom stanju.

 

Nezavisne

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.