TV K3

android aplikacija

instaliraj

Strani agenti pojačali aktivnosti u Srbiji

Strani agenti pojačali aktivnosti u Srbiji

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović upozorio je da su strane službe pojačale aktivnosti usmjerene ka Srbiji, te da pokušavaju da utiču na njene interese i smanje njen uticaj, posebno u zemljama regiona u kojima žive Srbi.

Stefanović je rekao za “Večernje novosti” da nijedna velika sila ne želi da Srbija bude mimo njihovog uticaja i da čak i zemlje u okruženju žele da utiču na procese u Srbiji, na njenu ekonomiju i bezbjednost.

Stefanović, koji je nedavno imenovan za sekretara Savjeta za nacionalnu bezbjednost, naglašava da je to legitimna želja tih zemalja, a da je na Beogradu da ih u tome spriječi, što i čini.

On nije želio da otkrije o agenturama kojih zemalja je riječ, napominjući da srpske službe prate sve što se događa i da nisu bez resursa i adekvatnih odgovora.

Govoreći o mogućnosti izbijanja “obojene revolucije” zbog odbijanja zatjeva SAD da Beograd prekine bliske odnose sa Rusijom, Stefanović je naveo da u ovom trenutku nema takvih pokušaja, ali da bezbjednosne službe Srbije pomno prate razvoj događaja.

Komentarišući izjavu šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da SAD žele novi “Majdan” u Srbiji, on je rekao da je posao Beograda da prati šta kažu konkretni podaci i da ne dozvoli da strani uticaji pređu nivo koji ugrožava nezavisnost i slobodu zemlje.

Kada je riječ o statusu Rusko-srpskog humanitarnog centra u Nišu, Stefanović kaže da je to složeno pitanje koje će Vlada Srbije rješavati u narednom periodu, uzimajući u obzir sve relevantne informacije, moguća reagovanja svih strana i procjene šta je to što donosi najmanje štete Srbiji.

Komentarišite

Your email address will not be published.