Štrajk u preduzeću "Nova Borja" zbog neisplaćenih plata(VIDEO)

May 22, 2020, 4:33 pm

Da su posljedice pandemije izazvane korona virusom u privredi sve veće, govori nam i novi štrajk radnika drvne industrije iz Teslića. Radnici tvrde da nisu dobili plate od februara mjeseca, nemaju od čega da žive i da prehrane svoju prodicu. S druge strane uprava se suoačava sa problemima izvoza….

 

Da na probleme malog čovjeka ne obraća pažnju niko pokazao je i ovaj štrajk u drvnoj industriji Nova Borja a.d. Teslić. Radnici ističu da platu nisu dobili od februara, da se isplaćuje u dijelovima sa kojima ne mogu da prežive mjesec dana. Firma je, tvrde, uvijek imala probleme, preko svega su prelazili, ali otkako je stupila na snagu vanredna situacija, postalo je neizdrživo. Plate i doprinose ne primaju redovno, i kako kažu, mnogi nemaju od čega da žive. Nemaju kome da se žale, tvrde razočarano radnici, jer poslovođe samo prijete otkazom.

Radnici ističu da se otkaza ne plaše, jer, kažu, da je bolje džaba sjediti nego džaba raditi.
Uprava ističe da nije imuna na probleme sa kojima se suočavaju radnici, te da čine sve što je u njihovoj moći da se pomenuti problemi prevaziđu.
Pandemija korona virusom je uzrokovala velike probleme sa izvozom, tako da rade sa smanjenim kapacitetom isporuke, poručuje direktor drvne industrije.

Evidentno je da panademija izazvana korona virusom jako utiče na privredu, a na pitanje kada će se, i na koji način oporaviti privreda niko nema jasan odgovor.
Radnici i dalje čekaju bolje sutra. Pitaju se do kada će vlasti ostati gluve na njihove egzistencijalne probleme.

TVK3 http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *