TV K3

android aplikacija

instaliraj

Strah od korona virusa: U Sarajevu devet osoba pod strogim nadzorom ljekara

Strah od korona virusa: U Sarajevu devet osoba pod strogim nadzorom ljekara

Devet osoba u Kantonu Sarajevo u proteklom periodu stavljeno je pod zdravstveni nadzor zbog koronavirusa, što je rezultat kontinuiranog epidemiološkog nadzora koji provodi krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

Kako su saopštili iz kriznog štaba, u skladu s naredbom resornog federalnog ministarstva, koordinišu rad kantonalnih zdravstvenih ustanova te daju preporuke shodno razvoju trenutne situacije u vezi sa koronavirusom.

– Implementacija plana pripravnosti u prethodnom periodu odnosila se na sprovođenje mjere stavljanja osoba pod zdravstveni nadzor. U periodu od 1. do 13. februara za devet osoba je izdato rješenje za stavljanje pod zdravstveni nadzor, izvršena je obrada 195 pojedinačnih sanitarnih upitnika i 20 sanitarnih upitnika za grupu osoba koje su boravile ili još uvijek borave na području Kantona Sarajevo, čime se provodi propisani epidemiološki nadzor – navodi se u saopštenju kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Na ovaj način uspostavljen je adekvatan mehanizam za prikupljanje i analizu podataka nastalih prilikom skrininga za brzu procjenu i reagovanje.

Prema navodima Evropskog centra za prevenciju bolesti i kontrolu, vjerovatnost zaraze za stanovništvo Evrope i dalje se smatra malom, podsjećaju iz kriznog štaba KS.

– Iako su iz sedam zemalja EU prijavljeni slučajevi uvezenih i lokalno nastalih slučajeva, ukupni broj prijavljenih slučajeva koronavirusa na tom području i dalje je nizak, a mjere zaštite su na snazi. Krizni štab Ministarstva zdravstva KS će i dalje djelovati prema planu pripravnosti, a sa ciljem zaštite zdravlja stanovnika Kantona Sarajevo – navedeno je u izvještaju kriznog štaba.

(Klix) http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.