Stigao nalaz vještaka iz Banjaluke, trebalo bi da pokaže kako je stradao Dženan Memić

November 8, 2019, 9:22 am

Dugo očekivani nalaz tima vještaka saobraćajne i medicinske struke Centra Zenit iz Banaluke konačno je završen i Kantonalni sud u Sarajevu je zaprimio ovaj dokument.

Vještaci su radili rekonstrukciju događaja kako bi utvrdili da li je bilo saobraćajne nesreće i kako je Dženan Memić stradao.

Nalaz će biti prezentovan na ročištu koje će biti održano 15. novembra, u okviru po drugi put ponovljenog suđenja u predmetu koji se vodi protiv Ljube i Bekrije Seferovića koji su prvostepenom presudom oslobođeni krivice da su izazvali saobraćajnu nesreću u kojoj je Dženan Memić zadobio povrede i nakon sedam dana preminuo.

– Od samog početka tvrdimo da je Dženan ubijen te da je Tužilaštvo Kantona Sarajevo s tadašnjom glavnom tužiteljkom Dalidom Burzić diglo lažnu optužnicu za saobraćajnu nesreću – izjavila je Dženanova sestra Arijana Memić.

Novo vještačenje u ovom predmetu naloženo je 2. jula ove godine kada je počeo ponovljeni sudski postupak prema drugostepenom rješenju Vrhovnog suda FBiH kojim je ukinuta oslobađajuća presuda. Nakon toga ročišta su odgađana nekoliko puta. Prošlo je više od dva mjeseca i ponovljeni postupak je opet krenuo iz početka.

Tužilaštvo BiH najavilo je da pokreće istragu u ovom predmetu, a do sada je održano više sastanaka kojima su prisustvovali glavna tužiteljka Gordana Tadić, otac ubijenog Dženana Muriz i advokat Ifet Feraget.

Muriz Memić od početka tvrdi da nije bilo saobraćajne nesreće i da je njegov sin ubijen.

(Klix)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *