TV K3

android aplikacija

instaliraj

SteamSpy prestaje sa radom

SteamSpy prestaje sa radom

Sajt SteamSpy se gasi, nakon nedavne odluke kompanije Valve da podrazumjevano sakriva biblioteku igara korisnika, što ukida osnovne podatke koje SteamSpy koristi kako bi donosio svoju statistiku.

Tokom godina, SteamSpy je bio integralna alatka za gejmere, novinare, pa čak i developeree. Sajt, koji donosi konstantna ažuriranja i analitiku za vlasnike igara i igrače, omogućava korisnicima da lako i brzo pronađu analizu za različite pitanja koja imaju o nekoj igri.

Developeri su sajt koristili kao alatku da prate kretanje prodaje, što im je davalo ključne informacije o tome šta rade dobro a šta ne bazirano na tim brojkama.

“Valve je upravo načinio izmjene svojih podešavanja privatnosti, što igre koje su u vlasništvu Steam korisnika čini podrazumjevano skrivenim. SteamSpy se oslanjao na vidljivost ovih informacija i više neće biti u mogućnosti da funkcioniše”, istakao je operater sajta Sergej Galionkin.

Ovakva odluka znači da će veliki broj korisnika, novinara i developera osjetiti posljedice. Više nećemo imati brzu statistiku, kako bismo procijenili performanse neke igre na Steamu, kao i druge parametre, što je prilično razočaravajuće.

Nezavisne novine

Komentarišite

Your email address will not be published.