Stanari: Prijem kod načelnika Panića za djecu s Kosova i Metohije (VIDEO)

June 20, 2019, 1:35 pm

Opština Stanari prvi put učestvuje u akciji “Spojimo djecu s Kosova i Metohije i Republike Srpske”. Od 1030 mališana koliko ih je sa Kosmeta doputovalo u Srpsku, kod porodica u Stanarima boravi 39 djece iz Prilužja. Načelnik opštine Stanari Dušan Panić upriličio je prijem u OŠ „Desanka Maksimović“.

Najmlađa opština u Srpskoj, opština Stanari, pridružila se projektu – “Spojimo djecu s Kosova i Metohije i Republike Srpske”. 39 đaka uzrasta od 11 do 14 godina ove sedmice borave kod porodica i djece koja idu u OŠ „Desanka Maksimović“ u Stanarima.

Djeca sa Kosova i Metohije ne kriju sreću što su posjetili Republiku Srpsku, vidjeli nove krajeve, ali kako kažu i sklopili nova prijateljstva. Svoje gostoprimstvo u Stanarima pokazala je i Teodora Damjanović.

Život u enklavama, sa konstantinim strahom i bez slobode svakodnevnica su stanovnika Prilužja u opštini Vučitrn. Odliv stanovništva iz dana u dan je sve više vidljiv, kaže nam nastavnica OŠ „Vuk Karadžić“ u Prilužju. Posjeta djece Srpskoj je jedna od najradosnijih stvari poručuje ona, uz veliku zahvalnost svima koji su ih promili.

Načelnik Stanara Dušan Panić, upriličio je prijem i druženje uz ručak za drage goste s Kosmeta.

OŠ „Desanka Maksimović“ Stanari, kao i Sportsko-turistička organizacija uz podršku opštine Stanari pripremili su niz društvenih aktivnosti za djecu iz Prilužja.

Posjetili su Hajdučke Vode, Etno selo „Kotromanićevo“, Dobojsku tvrđavu, kao i Zavičajni muzej, a danas su na prijemu u Vladi Srpske. Pripremljen je i odlazak u Zdravstveno turistički centar Banja Kulaši. Povratak na Kosovo planiran je u nedelju 23.06.2019. godine.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *