TV K3

android aplikacija

instaliraj

Šta li je samo vidio u njoj?

Zašto se zgodni muškarci zabavljaju sa manje privlačnim devojkama i obrnuto? Zrele osobe cijene karakter partnera. Kombinacija atraktivna žena i neugledan muškarac, ne mora uvijek da znači da on ima novac.

Šta li je samo vidio u njoj?

Vidite par na ulici i pomislite: kako je ova žena, ne naročito lijepa, uspjela da „upeca“ tako zgodnog muškarca? Ili, lijepe žene prolaze kroz grad, a zgodni muškarci na uglu stoje sami i pitaju se kako je moguće da ih oni neprivlačni tipovi drže za ruke.

Brak između takvog para “provocira” još veću pažnju okoline i nameće pitanje – u čemu je tajna onih manje lepih, koji uspevaju da osvoje srca i zadobiju burmu osoba za kojima svi uzdišu? Pravila možda nema, ali da se neke “teorije” ipak razvijaju na ovu temu, potvrđuje psiholog Vesna Petrović.

Ako nismo površni, shvatićemo da je unutrašnja lepota najvažnija i da se time rukovode i muškarci koji se žene ne tako lepim devojkama. Njima nije važno da li njihova izabranica ima kriv nos, kratke noge ili veliku zadnjicu, ako je dobra osoba, pametna, šarmantna, zrači iznutra, zabavna je, pažljiva i topla. Zbog svih tih osobina, ona je njemu najlepša na svetu i baš zbog toga ju je izabrao za životnu saputnicu – objašnjava sagovornica “Života plus”, dodajući da isti princip važi i za devojke koje padaju na fizički neprivlačne tipove.

To što žena nije “seks bomba”, ne znači da ne može da zapadne za oko zgodnom dečku za kojim se okreću i manekenke. Vesna kaže da je to razmišljanje svojstvenije zrelim osobama, koje su kroz iskustvo shvatile da je lepota u oku posmatrača. I da neko može biti Apolon, a da ga žene ostave posle prvog sastanka, jer se iza tog spoljašnjeg sjaja krije ništa više do – praznina. Dame padaju na harizmu, a ona sa pločicama na stomaku i širokim ramenima vrlo često nema nikakve veze. Uostalom, i muškarci se bolje osećaju u društvu duhovitih pametnica, a ne onih koje im vrlo često služe kao “ukras”.

– S godinama dođe ta zrelost i saznanje da vam je potrebna pratnja nekog ko pleni iznutra, bez obzira da li ima ono nešto na prvu loptu. Frajeri shvate da je mnogo lepše biti sa ukusno obučenom devojkom, a ne sa onom koja ističe atribute, kako bi osvojila okolinu. Muškarci vole samouverene žene. Prija im što ne posvećuju toliko pažnje izgledu, godi im što su se “rešili” devojaka koje je blam da se šetaju u trenerci i patikama, srećni su jer imaju vremena da zajednički uživaju u stvarima koje vole – navodi sagovornica.

Jedno od uvreženih mišljenja je da takva partnerka nije teret, ali postoje i teorije po kojima se zgodni muškarci zabavljaju sa ružnim devojkama, jer se plaše onih atraktivnih. Zbog toga obično idu linijom manjeg otpora, kako bi bili spokojniji, uštedeli živce, sačuvali se od izliva ljubomore koju ne mogu da kontrolišu…

– Brine ih da li će ih lepotice varati, nervira ih što će se za njima svi okretati, ljubomorišu kada ih upoznaju sa drugovima, a oni pogledom pokažu da misle da su “ukrali” pravu “ribu”… To je karakteristično za one manje samouverene, koji ne znaju da se nose sa činjenicom da imaju devojku koju svi gledaju, iako ona može da bude verna koliko i svaka druga. Ponekad se pred sobom pravdaju uverenjem da su takve žene iskrenije, prirodnije i kvalitetnije, mada negde duboko znaju da to ne mora da bude istina. Baš kao što lošu računicu mogu da naprave devojke koje odbacuju zgodne tipove kako bi bile sigurne da će ih oni manje privlačni više poštovati i voleti – objašnjava psiholog.

Na sliku lepotice i ružnog muškarca mnogi reaguju i tako što pomisle kako ju je on “kupio” novcem, jer nema šanse da bi se takva „cica“ tek tako predavala njemu. Priča o sponzorušama uglavnom je i “podvučena” ovom “podlogom” – on je bogat, ona atraktivna. I dobro im ide.

– Naravno da to jeste jedan od odgovora, ali svakako nije pravilo da neprivlačni muškarci osvajaju lepe žene novčanikom. Ponekad se to samo potrefi, iako je devojka zapravo pala na dobrotu, inteligenciju ili šarm. Najlakše je osuditi takve kombinacije, ali tu se opet vraćamo na sam početak priče koja poručuje da je mnogima unutrašnja lepota i merilo i mamac – kaže psiholog.

SA KAKVIM DAMAMA SE ŽENE?

Istraživači sa Univerziteta Indiana proučavali su parove koji su se venčali u poslednjih pet godina, kako bi saznali kakve žene muškarci biraju za supruge. Rezultati su pokazali da oni sve češće ulaze u brak sa manje privlačnim partnerkama. Kriterijumi koje su uzimali u obzir bili su simetrija lica, telesna građa i visina. U čak 58 posto brakova supruge su bile niske, zdepaste i nisu imale pravilne crte lica.

– Muškarci se češće žene manje atraktivnim osobama, kako njihovi fizički nedostaci ne bi dolazili do izražaja – kaže voditelj istraživanja Patrik Demius.

 

(B92)

Komentarišite

Your email address will not be published.