Šta čini seksipil ?

November 28, 2020, 11:27 am

Mislite da su vam se dopale nečije oči, građa, usne? Varate se!

Naučnici su otkrili šta čini veliki deo privlačnosti koju osećamo. Ako nam je neko neodoljivo seksi, to nema veze sa izgledom!

U istraživanju objavljenom u žurnalu “Granice psihologije”, tim naučnika sa Univerziteta Vroclav u Poljskoj analizirao je šta je privlačnost i kako je doživljavamo

“Mnoga istraživanja fokusirala su se na fizički izgled, vizualne aspekte – lice ili telo. Ali, postoji literatura o tome kako druga čula učestvuju u osećaju privlačnosti i nije zanemarljiva. Privlačnost se formira i na osnovu informacija koje dobijamo tokom socijalne interakcije”, rekla je dr Agata Grojecka, autorka studije.

U svemu učestvuju i geni – kada nas privuče neko sa genotipom sličnim našem, moguće je da će nas odbiti njihov miris. I obrnuto, dopašće nam se kako miriše neko ko ima odudarajuće genetsko poreklo.

Boja nečijeg glasa takođe je veoma važna, čak i ako to ne shvatamo na prvi pogled. Istraživanje je nastalo na osnovu analize studija sprovedenih u poslednjih 30 godina, i definitivno pokazalo da su boja glasa i nečiji miris veoma važni kada “odlučujemo” da li nam se dopadaju ili ne.

Izvor: Mondo

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *