Šta biste trebali imati na umu ukoliko planirate reći ljudima da ste se razveli

January 5, 2022, 8:10 am

Kao da proces razvoda sam po sebi nije dovoljno težak, morate uzeti u obzir i to kako ćete saopćiti vijest porodici i prijateljima. Ipak, sve će biti uredu ukoliko se prije toga dobro pripremite.

Psiholog Ken Page je za magazin Mind Body Green otkrio savjete koji će vam pomoći u tome da ovi razgovori proteknu što “bezbolnije”.

Ne budite strogi prema sebi

Razvod je u većini slučajeva komplikovan tako da ne biste trebali biti strogi prema sebi. Ne morate odmah preboljeti raskid i što brže krenuti dalje. Također je sasvim uredu da sačekate određeno vrijeme prije nego što obavijestite porodicu i prijatelje.

“Recite im kada budete spremni. Uradite to na način koji vam je najlakši. Budite izravni”, kazao je.

Niste dužni obavijestiti sve ljude

Kada budete spremni da progovorite o razvodu, sjetite se da biste se trebali zaštititi od onih koji neće poštovani vaše granice. U krajnjem slučaju, možete im poslati poruku i zamoliti ih da poštuju vašu privatnost.

“Sami odlučite ko zaslužuje da zna sve detalje”, rekao je.

Oslonite se na prave prijatelje

Ovo je vrijeme kada ćete poželjeti da budete u društvu onih koji vas ne osuđuju. Pravi prijatelji su rijetki, ali su zlata vrijedni.

“Razgovarajte o stvarima koje vas najviše muče samo sa ljudima koji vas poznaju ‘u dušu’. Sebi možete olakšati samo razgovorom”, objasnio je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *