TV K3

android aplikacija

instaliraj

SRNA prenosi članak portala “Govori Srbija”: Novi “Otpor” raste u Srpskoj

SRNA prenosi članak portala “Govori Srbija”: Novi “Otpor” raste u Srpskoj

Uz manipulaciju nesrećno stradalim Davidom Dragičevićem iz Banjaluke, jaku medijsku podršku i pozamašna sredstva, a pojačavajući aktivnosti kroz nepotrebne blokade zbog cijene goriva, određeni krugovi stvaraju pred-petooktobarsku atmosferu u Republici Srpskoj, navodi se u tekstu koji je objavio portal “Govori Srbija”.
“Ove navode, ako je bilo ko još i sumnjao u njih posle koreografije tako sličnoj ‘Otporaškoj’, uključujući i pozdravljanje stisnutom podignutom pesnicom kao opšteprihvaćeni simbol bunta, potvrdio je otac stradalog mladića, koji je nedvosmisleno rekao: ‘Ako se ovaj slučaj ne reši, neće biti ni izbora u oktobru'”, ističe se u tekstu pod naslovom “Opasnost – novi otpor raste u Srpskoj: najavljuju haos, blokiraju hitnu pomoć, dižu pesnice…”.

U tekstu se navodi da se “dva naizgled nezavisna i spontana događaja, koji tobože nemaju veze sa politikom, stapaju polagano prema master planu u jedan – tako od protesta protiv navodno ubijenog momka i protesta protiv navodno visokih cena građana dobijamo lagano jedinstven protest protiv /predsjednika Republike Srpske Milorada/ Dodika, a i protiv Srpske”.

“Takva slika postala je još jasnija kada su sa blokade puta megafonom pozivali da se pridruže protestu ‘Pravda za Davida’, a očigledna potreba za incidentim situacijama i slikama beskompromisnosti, što je jedan od čuvenih brendova Srđe Popovića, ‘arhitekte’ 5. oktobra, viđena je upravo na jednom od tih punktova. Naime, na okupljene štrajkače naišlo je vozilo hitne pomoći koje nisu htjeli da propuste odmah nego su, valjda dokazujući da su ‘partizanska vlast’, provirili da vide krije li se iza zaista pacijent ili lekari fingiraju /nose špijune, specijalce, radioaktivni materijal…/”, navodi se u tekstu koji je objavio portal “Govori Srbija”.

U tekstu se dodaje da je “najbolji dokaz da u Srpskoj iz NATO plastenika raste nova generacija hibrida po meri baštovana Srđe Popovića, jeste i primer u protestima sve aktivnijeg, a nažalost i sve popularnijeg odbornika PDP-a u banjalučkoj skupštini Draška Stanivukovića kome je brižljivo izgrađen imidž borca protiv korupcije, čoveka iz naroda i ponajviše ‘narodnog tribuna’, ‘totalno drugačijeg od drugih’, što jeste stara otoporaška ‘fora'”.

“Vrh vlasti Republike Srpske, analitičari iz regiona, pa i inostranstva, patriotske organizacije u Srbiji upozoravale su na ovakav scenario i najavljivali ga mesecima ranije, tumačeći ga na jedini ispravan način – pokušaj gašenja Srpske. Inače, ovo nije prva slična akcija Srđe Popovića, izvoznika revolucije, i ekipe oko njega, ali jeste prva na domaćem terenu od 5. oktobra. Ne treba zaboraviti da je Majdan i nasilni prevrat u Ukrajini eksplodirao upravo zbog navodno građanskih protesta oko goriva, a da je Popovićeva uloga tu bila ključna”, podsjeća se u tekstu koji je objavio portal “Govori Srbija”.

Izvor: SRNA

Komentarišite

Your email address will not be published.