TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sreća pogledala Divca, Finiks i Kokoškov biraju prvi na draftu

Sreća pogledala Divca, Finiks i Kokoškov biraju prvi na draftu

Finiks Sansi imaće prvog pika na predstojećem NBA draftu, odlučeno je lutrijom prethodne noći u NBA ligi.

Sansi su imali najviše šansi da dođu do prvog pika (25%), pošto su na kraju ligaškog dijela imali najgori skor među 30 ekipa u najjačoj ligi na svijetu.

Drugi tim sa najvećim procentom za prvog pika bio je Memfis (19,9), potom su slijedili Dalas (13,8), Altanta (13,7), Orlando (8,8), Čikago (5,3), Sakramento (5,3)…

Lutrijom u Čikagu određeno je da će kao prvi 21. juna birati Finiks Sansi na čijem je čelu srpski trener Igor Kokoškov. Ukoliko se čelni ljudi kluba odluče da izaberu Luku Dončića moguće je da ćemo ponovo vidjeti saradnju srpskog trenera i reprezentativca Slovenija (baš kao na EP).

Najviše sreće na lutriji imao je Sakramento, koji je imao tek šesti najgori skor na kraju sezone, ali će u Bruklinu 21. juna birati sa drugog mjesta.

Treći će birati Atlanta Hoksi, četvrti Memfis Grizlisi, a peti Dalas Maveriksi. Dalje, na šestom mjestu se našao Orlando Medžik, sedmi su Čikago Bulsi, osmi Klivlend Kavalirsi, deveti Njujork Niksi,  deseti Filadelfija 76ersi.

Šarlot Hornetsi biraće sa 11. mjesta, Los Anđeles Klipersi sa 12. i 13, dok će Denver Nagetsi imati šansu da uzmu četrnaestog igrača na NBA draftu.

Komentarišite

Your email address will not be published.