TV K3

android aplikacija

instaliraj

Srbija: Vanredno u tri opštine, potreban oprez u saobraćaju (VIDEO)

Srbija: Vanredno u tri opštine, potreban oprez u saobraćaju (VIDEO)

Zbog snijega koji je neprekidno padao u Srbiji dva dana, vanredna situacija na snazi je u Novoj Varoši, Lučanima i Raški, gdje je desetak sela odsječeno od svijeta.

Iz “Puteva Srbije” saopštavaju da se saobraćaj na državnim putevima u zemlji odvija otežano i da je 1.800 putara sa svim raspoloživim mašinama i kamionima za posipanje i čišćenje snijega, na terenu 24 časa. Apeluju da se bez preke potrebe ne kreće na put.

Najviše snijega palo je u regionima Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Ivanjice, zbog čega je na ovim putevima odvijanje saobraćaja i najteže. Prethodno je u Novoj Varoši, Lučanima i Raški proglašena vanredna situacija.

U većem dijelu Srbije, sem na krajnjem sjeveru Vojvodine, snježne padavine dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, saopštio je AMSS.

U nižim predjelima na putevima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja kolovoza, ima snijega u rastresitom, ili ugaženom stanju do pet centimetara, na teritoriji Bačke, Novog Sada, Rume, Zrenjanina, Pančeva, Valjeva, Mačve, Kolubare, Beograda, Požarevca, Kragujevca, Kruševca, Užica, Požege, Čačka, Zaječara, Niša i Vranja.

AMSS vozačima savjetuje da zbog lošeg vremena ne kreću na put ako ne moraju, a preporučuje se period od devet do 17 sati. Takođe treba koristiti puteve prvog prioriteta i pored toga što su oni možda duži.

Na put treba ići isključivo sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimskom opremom, i prilagoditi brzinu predviđenu za zimske uslove vožnje.

Republički Hidrometeorološki zavod saopštio je da se danas poslije podne u većem dijelu zemlje (osim na sjeveru), poslije velikih snježnih padavina, očekuje postepeni prestanak padavina, a tokom noći i djelimično razvedravanje.

Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni. Jutarnja temperatura od minus šest do minus jedan, najviša dnevna od minus dva do dva stepena.

U Beogradu oblačno, ujutru i prije podne povremeno sa slabim snegom, tokom noći djelimično razvedravanje.

(agencije)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.