Srbija ne vodi politiku Republike Srpske

January 13, 2022, 9:28 am

“Naša je obaveza da pomažemo Republici Srpskoj, imamo zakone i prirodne obaveze, ne ugrožavajući integritet BiH. Mi svoj posao radimo”, kazao je on.

– Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je, govoreći o odnosu Srba i Bošnjaka, da je napravljena vještačka atmosfera u kojoj nema povjerenja.

On je rekao u intervjuu RTS-u da se to prije svega odnosi na ekonomsku, ali i kulturnu razmjenu.

“Mi ne vodimo politiku Republike Srpske, da li razgovaramo sa Miloradom Dodikom? Da, razgovaramo”, kazao je on i dodao da se uvijek ne slaže sa njim, ne otkrivajući detalje toga.

Kazao je da je protiv sankcija uvedenih Dodiku.

“Naša je obaveza da pomažemo Republici Srpskoj, imamo zakone i prirodne obaveze, ne ugrožavajući integritet BiH. Mi svoj posao radimo”, kazao je on.

Vučić je kazao da je svim najvažnijim međunarodnim predstavnicima rekao da je to katastrofa što su uradili jer ima mnogo pitanja na koje nema odgovora. “A je li smetaju vam regularne policijske jedinice u Banjaluci, a ne smetaju vam neregularne na drugim mestima”, rekao je Vučić.

On je upitao da se objasne takvi dvostruki standardi.

Napominje i da se Republici Srpskoj otimaju nadležnosti koje postoje po Dejtonskom sporazumu.

“Nikada neću reći ništa što bi moglo da naškodi Republici Srpskoj, niti bilo kome u Republici Srpskoj. Nikome neću u Republici Srpskoj da naštetim. Šta me briga šta od mene očekuje neko drugi? Ponašam se u skladu sa interesima Srbije. Naš posao je da očuvamo stabilnost u regionu, a ne da se dodvoravamo. Šta god da kažem, nikad nikome neće biti dovoljno dobro, ni u Sarajevu, Zagrebu, Prištini”, rekao je on.

Vučić je kazao da s Hrvatima, tj. Zagrebom, razgovara o regionalnoj stabilnosti.

“Oni su vitalno zainteresovani za opstanak svog narda u Bosni i Hercegovini”, pojasnio je Vučić.

(BN / B92)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *