TV K3

android aplikacija

instaliraj

Srbija direktno na Svjetskom prvenstvu u odbojci

Srbija direktno na Svjetskom prvenstvu u odbojci

Svjetska odbojkaška federacija, FIVB, saopštila je novi sistem takmičenja i kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u konkurenciji odbojkašica, koje će se odigrati u Holandiji i Poljskoj, kao i za takmičenje u konkurenciji odbojkaša po kojem će ženska reprezentacija Srbije igrati na ovom takmičenju bez učešća u kvalifikacijama.

Direktan plasman na oba prvenstva, na kojima će igrati po 24 selekcije, već su izborili svjetski šampioni, Srbija i Poljska, kao i domaćini takmičenja, Holandija i Poljska, odnosno Rusija.

FIVB je saopštio da će odbojkaši utakmice igrati u 8 gradova: Moskvi, Sankt Peterburgu, Kalinjingradu, Krasnojarsku, Kazanju, Jekaterinburgu, Ufi i Novosibirsku.

Sve  ekipe će biti podeljene u šest grupa sa po četiri tima. Plasman u drugu fazu izboriće 16 ekipa, po dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe i četiri najbolje trećeplasirane ekipe, koje će formirati četiri grupe sa po četiri tima. Plasman u treću fazu, koja uključuje i polufinalne i mečeve za plasman, izboriće šest selekcija, pobjednici četiri grupe i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Svetska odbojkaška federacija je saopštila i da je promijenjen sistem kvalifikacija za Svjetska prvenstva, pa će, pored svjetskih šampiona i organizatora, direktan plasman na SP 2022. u obje konkurencije izboriti finalisti Kontinentalnih prvenstava 2021. iz svih pet konfederacija.

Preostalih 12 reprezentacija u muškoj i 11 u ženskoj konkurencij biće poznati posle kvalifikacionih mečeva u kojima će igrati po 24 reprezentacije sa FIVB rang liste, koje se nisu kvalifikovale do tog trenutka.

(Srpskainfo -Foto: FIVB)

Komentarišite

Your email address will not be published.