“Srbi idu ka tronu, jer im je koš smisao života”

September 6, 2019, 6:53 am
Srbima je košarka smisao života i, ako budu igrali sa ovom ekipom SAD, imaju veliku šansu da pobijede i postanu svjetski prvaci, navodi u komentaru hrvatski portal Indeks.

Dođe li do velikog dvoboja Srbije sa Amerikancima /u polufinalu ili finalu/, nećemo pogriješiti ako damo prednost “Orlovima”.

U mečevima dvije podjednako dobre ekipe, često će na kraju pobijediti ona kojoj je sport puno više od odrađivanja posla. Srbija je jača od Amerike upravo u tom elementu.

Srbima košarka i njihova reprezentacija predstavljaju smisao života – navodi se u tekstu.

Niko se više ne smije srpskom selektoru Aleksandru Đorđeviću, koji je početkom godine, još dok se nije saznalo da će Amerikanci doći na mundobasket u Kinu oslabljeni, najavio da želi pobjedu na ekipom SAD.

Amerikanci su u Kinu došli skupljeni zbrda-zdola, ali čak i u toj postavi imaju moć za naslov prvaka.

Međutim, Srbija izgleda kao najozbiljnija ekipa turnira i možda je vrijeme da nakon tri srebra dođe do svjetske krune, koju je posljednji put osvojila 2002. u Indijanapolisu, tada pod imenom Srbija i Crna Gora.

Među faktore koji Srbiju izdvajaju od ostalih ekipa, Indeks navodi selektora Đorđevića, koji je autoritet igračima i koji je postavio sistem igre i rada.

Kao drugi faktor navedena je ljubav Srba prema košarci, kao i pune dvorane na utakmicama, a onda i kvalitet igrača.

U tekstu se ističe da su Nikola Јokić, Bodan Bogdanović i Nemanja Bjelica najbolji igrači reprezentacije Srbije, ali se napominje kvalitet Јovića, Milutinova, Raduljice, Lučića… koji imaju svoje uloge.

U Srbiji najbolji evropski treneri svih vremena Dušan Duda Ivković i Željko Obradović dolaze na bitne utakmice reprezentacije i daju podršku svom kolegi na klupi bez ikakve sujete, navodi Indeks.

O fanatizmu unutar srpske košarke, navodi portal, govori i izjava nekadašnjeg reprezentativca Vladimira Štimca da je spreman da umre, a da Srbija postane svjetski prvak u košarci.

(SRNA)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *