Srbac: Pregazio poznanika s kojim je slavio rođendan

October 18, 2020, 4:29 pm
Duško Nikolić (18) iz Srpca poginuo je sinoć kada ga je na lokalnom putu u srbačkom selu Nožičko pregazio “pežo” kojim je upravljao njegov poznanik Mirko Malbašić (22), sa kojim je te noći bio na proslavi rođendana zajedničkog druga, saznaje “Glas Srpske”.

Pojasnio je da se nesreća desila kada se Malbašić vraćao na rođendansko slavlje, te na putu naletio na Nikolića i usmrtio ga.

– Automobil je nakon udara tijelo nesrećnog mladića vukao više stotina metara po cesti i bukvalno ga pregazio – kazao je izvor “Glasa Srpske”.

Mještani Nožičkog pričaju da se pretpostavlja da vozač “pežoa” navodno nije ni vidio nesrećnog mladića i da je išao velikom brzinom.

– Tragedija se desila nakon ravnog dijela puta gdje počinje uzbrdica. Vozilo je poslije udara tijelo stradalog vuklo po uzbrdici više stotina metara. Znači da je vozač morao da ide brzo – rekao je jedan mještanin Nožičkog ne želeći da mu pominjemo ime.

Banjalučko Okružno tužilaštvo, navodeći inicijale stradalog mladića, saopštilo je da se nesreća dogodila u subotu oko 22 časa.

– U nesreći je učestvovao Mirko Malbašić (22) iz Nožičkog, koji je upravljao automobilom “pežo” i pješak  D. N, koji je nastradao. Uviđaj je obavila tužilac Žana Bojić zajedno sa pripadnicima Policijske uprave Gradiška. Ona je naložila i obdukciju tijela stradalog, kao i sva potrebna vještačenja da se utvrdi uzrok i druge okolnosti pod kojima se desila nesreća – rekli su u banjalučkom tužilaštvu.

Nedavno proslavio 18. rođendan

Stravična nesreća u kojoj je poginuo Duško Nikolić zavila je u crno Srbac i okolna sela. Njegova rodbina juče je stigla na mjesto nesreće, gdje je zapalila svijeće i ostavila cvijeće. Saznajemo da je Nikolić tek nedavno napunio 18 godina i proslavio rođendan.

Izvor: Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *