TV K3

android aplikacija

instaliraj

Sramna odluka suda u Lozani: Izraelac Efraim Barak: Ne smem da pričam o dronu

Izraelac koji je branio srpske interese povodom prekinutog meča protiv Albanije odlukom suda u Lozani ne može da se oglašava u javnosti

Sramna odluka suda u Lozani: Izraelac Efraim Barak: Ne smem da pričam o dronu

Sudije Sportskog suda u Lozani nisu bile jedinstvene po pitanju prekinutog meča Srbija – Albanija! Kako Kurir saznaje, Efraim Barak, ugledni izraelski advokat i sudija na ovom slučaju, nije bio saglasan da se Albaniji dodeli pobeda, ali nije mogao protiv ogromnog uticaja Filipa Sandsa, jednog od četvorice delilaca pravde.

Kontaktirali smo sa Barakom kako bismo dobili odgovor na brojna otvorena pitanja. Između ostalog, o ulozi Sandsa u procesu i svim pritiscima sa kojima su se suočile sudije. Izrealac nam je ljubazno odgovorio.

– Nažalost, ne smem da komentarišem, niti da odgovaram na bilo kakva pitanja o „slučaju Srbija – Albanija – UEFA“. Za sve što vas zanima moraćete da se obratite Sekretarijatu suda. Nadam se da me razumete – poručio je Barak za Kurir.

Izraelca smo, između ostalog, pitali da li je neko vršio pritisak na njih prilikom donošenja presude. To što smo ostali uskraćeni za odgovor na tako kratko i jasno pitanje najbolje govori da se svašta dešavalo iza kulisa. Pre svega, za to je bio zadužen Filip Sands, osvedočeni mrzitelj svega što je srpsko i sudija kog je izabrala albanska strana!

Englez nije odgovorio na jasno pitanje iz Kurira – zašto mrzi srpski narod? Kontaktirali smo i sa preostalom dvojicom sudija u procesu, ali smo ostali uskraćeni za odgovore.

Neko da odgovara

FSS OSTAO BEZ 15 MILIONA EVRa

Srbija je zbog odluke suda u Lozani i oduzimanja bodova ostala i bez teoretskih šansi da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Naš savez će zbog toga ostati bez velikog priliva novca, pošto će UEFA svim zemljama koje izbore učešće na ravne časti podeliti 500 miliona evra. To u prevodu znači da će Srbija ostati bez sigurnih 12 miliona evra, dok će svaki remi u grupi biti nagrađen od UEFA sa 500.000, a pobeda sa milion evra. Ukupno može da se zaradi 15 miliona evra.

Predsednik FS Srbije Tomislav Karadžić nema nameru da preuzme odgovornost što reprezentacija pod njegovim vođstvom propušta treće veliko takmičenje i ostaje bez novca koji bi valjano mogao da bude utrošen u infrastrukturu.

Idu do kraja

SRBIJA SE ŽALI FEDERALNOM SUDU ZBOG MORINE!

Tačka još nije stavljena na „slučaj dron“. Fudbalski savez Srbije žaliće se Vrhovnom sudu Švajcarske na odluku suda za Sportsku arbitražu. To je poslednja instanca u ovom slučaju. Čelnici našeg saveza imaju dosta primedbi na rada suda u Lozani, i to će iskoristiti pred Vrhovnim sudom, gde će uz pomoć švajcarskih advokata pokušati da ospore odluku. Takođe, FSS će zahtevati da Ismail Morina, čovek koji se javno hvalio da je lansirao dron, bude pozvan na svedočenje.

Kurir

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.