Sprema se film o Hanu Solu

July 9, 2015, 7:32 am

Projekat koji bi u bioskope trebalo da stigne u maju 2018. je drugi samostalni film nekog lika iz “Ratova zvezda” posle “Rogue One” koji u bioskope stiže iduće godine

Ovi filmovi, pratiće drugi deo zamršenog sveta Džordža Lukasa i preplitaće se sa novom trilogijom čiji prvi deo “Star Wars: The Force Awakens” u bioskope stiže u decembru.

Novi film o Hanu Solu baviće se počecima lika koga u serijalu tumači Harison Ford.

Solo je u prvom delu “Ratova zvezda” bio bivši krijumčar koji prima Luka Skajvokera na svoj brod – Milenijumski soko i pomaže mu da pobegne Dart Vejderu. Solo je postao simpatični probisvet koji se sa pobunjenicima i kopilotom čubakom borio protiv Imperije.

Novi film će pokazati kako je Han Solo postao krijumčar, lopov i probisvet koga Luk Skajvoker i Obi Van Kenobi upoznaju u kantini na Mos Ejsliju, naveo je Dizni.

Režiseri Kris Miler i Fil Lord, koji stoje iza “Lego filma” režiraće ovaj projekat, a za sada se ne zna ko će igrati u njemu.

“Obećavamo da ćemo rizikovati, da ćemo publici dati novo iskustvo, da ćemo biti verni čuvari ovih likova koji nam toliko mnogo znače“, naveli su oni u zajedničkom saopštenju.

Scenarista i režiser Lorens Kasdan, koji je bio jedan od scenarista filmova “Imperija uzvraća udarac”, “Povratak Džedaja” i “The Force Awakens” napisaće sa sinom Džonom scenario za novi film.

“The Force Awakens” prvi je od tri nova filma u serijalu “Ratovi zvezda” koji producira Dizni koji je 2012. od Džordža Lukasa kupio franšizu za 4,05 milijardi dolara.

Prethodnih šest filmova zaradilo je više od četiri milijarde dolara na blagajnama od 1977. i privuklo legije obožavalaca.

Izvor: Svet

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *