TV K3

android aplikacija

instaliraj

Specijalci ROSU upali u pogrešan stan

Specijalci ROSU upali u pogrešan stan

Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije koji su jutros uhapsili policijskog službenika Radeta Basaru u Sjevernoj Mitrovici, upali su najprije u stan porodice Stanković, u istoj zgradi.

Policajci su, bez ikakvog upozorenja, razvalili metalna ulazna vrata i potom naoružani upali u spavaću sobu, gdje je osim bračnog para Stanković bio i njihov maloljetni sin, objavio je portal Kosovo onlajn.

Prema riječima Bojane Stanković, specijalci ROSU su oko 6 sati upali u stan i najprije pitali da li su oni Stankovići, a odmah zatim i njenog supruga Mirka izveli iz sobe. Ona je, kaže, ostala sama u sobi sa djetetom, a na vratima je stajao jedan od policajaca.

“Izveli su supruga i pitali gde živi komšija kojeg su tražili i otišli su sprat iznad. Ja sam izašla u pidžami, tresla sam se i plakala. Zagrlila sam supruga, jer sam pomislila da nešto nije u redu sa njim. Policajci su se opet vratili kod nas, a ja sam ih upitala: ‘Šta hoćete opet?’. Tada je jedan od njih počeo da viče i govorio je: ”Pa gde živi, reci gde živi!”. Na to sam im odgovorila: ‘Gore negde’, jer stvarno ne znam gde čovek tačno živi”, rekla je za Kosovo onlajn Bojana Stanković.

Ona je navela da je u njihov stan upalo desetak naoružanih i maskiranih policajaca za koje vjeruje da su Albanci.

“Bili su maskirani, imali su šlemove na glavi, maske i oružje. Mislim da ih je bilo desetak. Ovaj koji je ostao mene da čuva je bio bez maske”, kaže Bojana i dodaje da se uplašila da joj nisu odveli dijete, jer u mraku i panici nije mogla da ga pronađe:

“Uplašila sam se za svoje dete i panično pitala gde mi je sin, a on je lampom uperio u krevet i rekao da je tu i da budem tiha. Pitao me je da li imamo još dece, a ja sam odgovorila da imam samo jednog sina”.

Zbog pretrpljenog stresa, kako je rekla, Bojana je zatražila medicinsku pomoć i dobila je određenu terapiju. Ona se pita – ko će im nadoknaditi štetu nastalu zbog obijanja ulaznih vrata, koja više ne mogu da se zatvore.

Tanjug

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.