TV K3

android aplikacija

instaliraj

Socijalni partneri krajem avgusta o Zakonu o radu

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović izjavio je da će resorno ministarstvo krajem avgusta nastojati ponovno da okupi socijalne partnere radi razgovora o novom zakonu o radu, te da će ponovo aktivirati Radnu grupu za izradu tog zakona. Savanović je rekao da Vlada Republike Srpske ne krije tekst novog nacrta zakona o radu, jer nema nikakvog radnog materijala tog nacrta zakona.

Socijalni partneri krajem avgusta o Zakonu o radu

“Nikakvog radnog materijala novog zakona o radu nema u smislu da su ga socijalni partneri usaglašavali, nego je to početni radni materijal koji socijalni partneri tek treba da usaglase i da zajedno traže zakonsko rješenje koje je prihvatljivo za sve”, rekao je Savanović.

Savanović je rekao da novi zakon o radu neće sadržavati neke bitne izmjene u odnosu na postojeći Zakon o radu, ističući uvjerenje da je moguće postići dogovor sa socijalnim partnerima o novom zakonu o radu.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske smatra da je realno da će do kraja godine u Narodnoj skupštini Srpske biti usvojen novi zakon o radu.

“Novi zakon o radu je pretpostavka svih pretpostavki, u smislu da se može razgovarati sa međunarodnim finansijskim organizacijama o investiranju i zapošljavanju mladih ljudi”, istakao je Savanović.

On je rekao da se novim zakonom o radu poslodavcima mora omogućiti da investiraju, ulažu i otvaraju fabrike i proizvodnju kako bi mladi ljudi kroz realni sektor našli zaposlenje.

“Suština svih zakona i regulativa je da ovaj prostor napravi da bude održiv za život građana”, zaključio je Savanović.

Stranka Napredna Srpska saopštila je danas da niko od nadležnih vladinih organa i resornog ministarstva nije javnosti dao na uvid tekst nacrta novog zakona o radu Republike Srpske, iako je riječ o jednom sistemskom zakonu za čiji sadržaj je zainteresovan najveći broj građana Srpske.

Komentarišite

Your email address will not be published.