SO Stanari: Usvojen prijedlog plana kapitalnih ulaganja za period 2022-2024. godina (FOTO/VIDEO)

June 23, 2022, 12:48 pm

Odbornici Skupštine opštine Stanari usvojili su na 13. redovnom zasjedanju prijedlog Plana kapitalnih ulaganja opštine ove lokalne zajednice za period 2022-2024. godine, koje podrazumijeva ulaganje od gotovo 20 miliona konvertibilnih maraka na području opštine Stanari i širom svih mjesnih zajednica.

Prijedlogom Plana kapitalnih ulaganja opštine Stanari za period 2022-2024 godina definisane su politike razvoja ove lokalne zajednice. Gradi se vatrogasna garaža za vozila Teritorijalne vatrogasne jedinice, a za nekoliko dana kreće izgradnja Doma zdravlja. Ovu odluku odbornici SO Stanari podržali su sa 9 glasova „za“, dok su tri odbornika bila uzdržana tokom glasanja.

“Krenuće izgradnja vodovodnog sistema na teritotiji opštine u tri faze, a u toku je eksproprijacija zemljišta za izgradnju zgrade administrativnog centra, Centra za socijalni rad i biblioteke. Uskoro će početi i izgradnja tržnice, rekonstrukcija mostova u Osretku i Brestovu. Planom kapitalnih investicija predviđena je i adaptacija ambulanata u Cerovici i Dragalovcima. Takođe, i niz drugih investicija, kao što je izgradnja Sportske dvorane u Stanarima, izgradnja Društvenog doma u Raškovcima”, rekao je načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić.

Predsjednik SO Stanari Denis Stevanović kaže da se tokom diskusije tokom skupštinskog zasjedanja moglo čuti da će većina odbornika pratiti izvršenje samog plana kapitalnih ulaganja i da su velika očekivanja svih odbornika od predloženog plana, a da su neki od važnijih projekata svakako izgradnja Doma zdravlja i vododovoda, čija izgradnja bi trebala krenuti ove godine.

Odbornici su takođe sa 9 glasova „za“ podržali i izvještaj o izvršenju budžeta za period 01.01.-31.12.2021. godina. Podršku odbornika nije dobio prijedlog Odluke o dodjeli novčanih sredstava u iznosu od 6.000KM, za podršku sportskoj manifestaciji – štraparijada u Brestovu.

“Ta manifestacija se održavala i proteklih nekoliko godina i podržavala ju je, kako prethodna, tako i ova vlast. Nije bilo nikakve potrebe se ta tačka dnevnog reda ne usvoji, upravo zato što okuplja veliki broj sportista, a pogotovo građana, jer je to manifestacija koja okupi preko 2.000-3.000 građana na jednom mjestu”, rekao je Ćelić.

Podršku odbornika dobio je i izvještaj o radu Javnog komunalnog preduzeća „Ekosfera“ za prošlu godinu, prijedlog odluke o dodjeli novačnih sredstava JZU „Sveti apostol Luka“ Doboj, kao i prijedlog odluke  o dodjeli novčanih sredstava za podršku Međunarodnom stonoteniskom turniru u Doboju.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.