SO Čelinac odlučila: Četiri dobitnika opštinskih nagrada i priznanja(VIDEO)

July 16, 2020, 1:41 pm

Odbornici Skupštine opštine Čelinac odlučili su danas na 41. redovnoj sjednici ko su dobitnici opštinskih nagrada i priznanja povodom 26. jula, Dana i slave opštine Sabora Svetog arhangela Gavrila.

Plaketu opštine dobiće JZU Dom zdravlja “Sveti Vračevi” i Mario Šuman, vlasnik preduzeća “Madra” za doprinos u oblasti zdravstvene zaštite stanovništva od zarazne bolesti, dok će za iste zasluge Zahvalnicu dobiti i Mladen Dujaković, zdravstveni inspektor. Druga Zahvalnica ide Miroslavu Modiću, predsjedniku MZ Štrbe za doprinos u razvoju opštine Čelinac. Opširna rasprava vodila se o tome da li priznanja dodijeljivati pojedincu ili koletivu, ali protiv ovih prijedloga niko nije glasao. Nagrade će biti uručene 25. jula na svečanoj sjednici.

Prihvaćen je danas i Regulacioni plan “Žitnjak 3”, i uz njega zaključak da je dozvoljeno povećanje spratnosti individualnih stambenih objekata.

Od ukupno 16 tačaka, 13 se odnosilo na izvještaje i informacije za prošlu godini, a pažnju je privukao Izvještaj o ostvarenju budžeta od 9,6 miliona maraka za 2019.godini, za koju načelnik opštine kaže da je bila izuzetno uspješna sa preko tri miliona investicija, među kojima izgradnja gradskog mosta.

Među značajnijim zaključcima izdvajamo Kluba DEMOS da se organizuje odvoz otpada iz Šnjegotine Velike i Srednje, te SNSD-a da se utvrdi ko upravlja deponijom na Markovcu. U okviru Izvještaja o realizaciji sredstava od prodatih šumskih sortimenata usvojen je zaključak da inspekcija uradi kontrolu čime se bavi preduzeće “Industrijska plantaža” i da li plaćaju takse, dok je kod Informacije o mjerama podsticaja u privatnom preduzetništvu produžen rok za još dva mjeseca.

Jedina odbijena Informacija je ona koja se odnosi na rad Republičke uprave za geodetske poslove, zbog nezadovoljstva odbornika sporošću rješavanja imovinsko pravnih odnosa te službe, te da opština nije zaštitila svoje građane, pa su zaključkom tražili ubrzavanje procesa.

Ovo posljednje zasjedanje prije ljetne pauze bilo je efikasno, a održano je u Sportskoj dvorani u skladu sa epidemiološkom situacijom, pod maskama i uz obavezan razmak.

(TV K3)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *