SO Brod: Fotiju povelja Pokrova Presvete Bogorodice (VIDEO)

September 23, 2021, 2:47 pm

Na 8. zasijedanju Skupštine opštine Brod obornici su izabrali dobitnike najvećih opštinskih priznanja koja se dodjeljuju zaslužnim pojednicima i organizacijama u ovoj godini. Nakon duge rasprave, izglasano je i izvršenje opštinskog budžeta za prvih šest mjeseci.

Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko tuzlanski Fotije dobitnik je povelje Pokrov Presvete Bogorodice koja se dodjeljuje povodom Dana i Krsne slave opštine. Komisija je ovo najveće opštinsko priznanje dodijelila Fotiju zbog  njegovih humanih djela i podrške Brođanima. Sedmooktobarska povelja biće uručena Srpskom sportskom udruženju Prijatelji, za aktivno učešće u sportskim, vjerskim i kulturnim aktivnostima. Ovo su odlučili odbornici na osmom zasijedanju SO Brod, a priznanja pored zahvalnica istaknutim pojednicima, biće uručena na svečanosti 7. oktobra.

Skupštinska većina podržala je odluku o usvajanju polugodišnjeg izvjaštaja o izvršenju budžeta opštine. Prema ovom proračunu, lokalna kasa  je napunjena u iznosu od 4.670.000 KM, a ukupni budžetski izdaci iznnose 4.492 000. U prvih šest mjeseci ostvaren je budžetski suficit u iznosu od 154, 896. KM.

Odbornici su usvojili niz odluka kojima se 204.000 hektara opštinske zemlja dodjeljuje poljoprivrednicima u zakup.

Lokalni parlment prihavtio je Godišnji programa rada za predškolsku ustanovu Beli anđeo, kao i Informacije o radu škola u prošloj godini.

TVK3

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *