SNSD: Podrška Tegeltiji u provođenju konsultacija kao i prijedlogu budžeta RS za 2020. godinu (VIDEO)

December 6, 2019, 8:40 pm
Izvršni komitet Saveza nezavisnih socijaldemokrata održao je danas u Banjaluci treću sjednicu na kojoj je razgovarano o konstituisanju organa na nivou BiH i tom prilikom je pružena puna podrška predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji u provođenju konsultacija sa drugim političkim strankama, prije svega sa koalicionim partnerima iz Republike Srpske.
Banjaluka: SNSD sjednica izvršnog komiteta - Foto: SRNA

Banjaluka: SNSD sjednica izvršnog komitetaFoto: SRNA

Na sjednici je razgovarano i o aktuelnoj političkoj, ekonomskoj i bezbjednosnoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, saopšteno je iz SNSD-a.

– Izvršni komitet SNSD-a dao je punu podršku Vladi Republike Srpske i konstatovao da je Prijedlog budžeta Srpske za 2020. godinu dobro pripremljen i uravnotežen, posebno naglasivši značaj povećanja plata radnika, ulaganja u zdravstvo i socijalnu zaštitu, nastavak razvojnih i infrastrukturnih projekata – naglašava se u saopštenju.

Foto: SRNA

Foto: SRNA

Na sjednici je razgovarano i o ukupnoj javnoj potrošnji u Republici Srpskoj i zaključeno je da je u prvom kvartalu naredne godine potrebno organizovati stručni forum na kojem bi trebalo da budu razmatrane strateške smjernice za buduće djelovanje u ovoj oblasti.

Foto: SRNA

Foto: SRNA

– Procedura imenovanja Denisa Šulića za potpredsjednika Narodne skupštine Republike Srpske treba biti završena što prije i Izvršni komitet je zaključio da će njegovo imenovanje dodatno osnažiti kapacitete Narodne skupštine – ističe se u saopštenju iz SNSD-a.

Izvor: Srna

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *