TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Šmizle ” otvorile Festival pozorišnog stvaralaštva

Treći festival pozorišnog stvaralaštva "Novogradska scena" otvoren je u Novom Gradu predstavom "Šmizle" Pozorišta mladih Vitez, prošlogodišnjeg pobjednika ove manifestacije.

“Šmizle ” otvorile Festival pozorišnog stvaralaštva

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti opštine Novi Grad Borivoj Japundža sinoć je na otvaranju festivala rekao da je u ovom gradu od kraja juna do kraja jula održano više kulturnih manifestacija u okviru “Petrovdanskih dana”, povodom Dana opštine – Petrovdana.

“Kulturno ljeto u Novom Gradu nastavlja se festivalom pozorišnog stvaralaštva tokom avgusta i želimo da se svi gosti ugodno i lijepo osjećaju, a publika da uživa u predstavama”, istakao je Japundža.

Upravnik Pozorišta mladih Vitez i producent predstve “Šmizle” Ivan Sajević rekao je da ova komična predstava, sa feminističkom notom, govori o ženama zrelije i mlađe dobi koje, da bi razbile monotoniju u životu, odlučuju da osnuju bend koji će nastupati u kafani.

Glumica Ivona Matošević napomenula je da Pozorište mladih Vitez radi sedam godina, te da u ovoj predstavi, koja je urađena po tekstu Miroljuba Nedovića, u režiji i adaptaciji Brune Grebenara, šest žena potpuno različitih karaktera, života i sudbina, vezuje samo jedna zajednička tačka – bend.

Predstava “Šmizle” ove godine je osvojila više nagrada na međunarodnom festivalu pozorišta Dardas u Subotici, prvo mjesto na 13. festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva BiH i nagradu publike na Festivalu pozorišta “Aplauz 05” u Banjaluci.

Predsjednik žirija Adnan Rešić je rekao da je program Trećeg festivala pozorišnog stvaralaštva “Novogradska scena” kvalitetan i da će žiri objektivno ocijeniti svaku predstavu.

Izvršni direktor teatra “Scena” i selektor festivala Srećko Marčeta izjavo je da će u takmičarskom dijelu Festvila biti izvedeno devet predstava, a da će na kraju festivala jednu predstavu, odnosno desetu, odigrati glumci “Scene”.

Festival pozorišnog stvaralaštva u Novom Gradu, koji organizuje teatar “Scena” uz podršku Kulturno-obrazovnog centra i opštine Novi Grad trajaće do 3. septembra.

Sutra je na programu predstava Mostarskog pozorišta mladih 1974 – “Biti ili ne biti, to je pitanje”.

Na programu Festivala su i predstave “Na rubu svega” – Pozorišta Višegrad ,”E moj Đuro, šta sada ” – pozorišta “Radoholičari” iz Dvora, “Porodične priče” – pozorišta “Maske” iz Kostajnice, “Put u Liliput” – DIS Teatra Banjaluka, “Potop” Omladinskog pozorišta Banjaluka, “Prvi put” i “Pepeljuga u zemlji čuda” – u izvođenju glumaca Dramske scene Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva “Prosvjeta” iz Prnjavora.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.