TV K3

android aplikacija

instaliraj

Slučaj “Čaušević”: Odgođeno saslušanje vještaka Jasmina Šarića

Na zahtjev branilaca Harisa Čauševića, optuženog za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu 2010. godine, za petak, 12. jun odgođeno je saslušanje vještaka Jasmina Šarića koji je izvršio vještačenje kompjutera oduzetih u ovom predmetu.

Slučaj “Čaušević”: Odgođeno saslušanje vještaka Jasmina Šarića

Branioci Edin Šabanović i Ifet Feraget, kao i optuženi Čaušević, danas su rekli u Sudu BiH da nisu imali dovoljno vremena da pregledaju obiman materijali koji su dobili u petak, u popodnevnim časovima.

“Dobili smo dva DVD-a sa velikim brojem podataka i tražimo dodatno vrijeme za ispitivanje vještaka, jer nismo imali dovoljno vremena da se pripremimo”, naveo je Šabanović.

Optuženi Čaušević je naveo da je fragmentalno pogledao dostavljene nalaze i da se upoznao o nekim sadržajima koji su njega interesovali. Zbog toga, kako je rekao, danas nije spreman da ispita svjedoka.

Sud je danas obavijestio branioce i optuženog Čauševića da je glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović donio rješenje kojim njihov zahtjev za izuzeće tužioca Dubravka Čampare, zbog nedostavljanja dokaza, odbacuje kao nedopušten.

Čaušević je optužen za teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu 2010. godine u kojem je poginuo policajac Tarik Ljubuškić, teško povrijeđena Edina Hindić, a lakše ranjeno još pet njihovih kolega.

Sudi mu se u ponovljenom postupku nakon što mu je, zbog bitnih povreda postupka, ukinuta prvostepena presuda kojom je bio osuđen na 45 godina zatvora.

Suđenje će biti nastavljeno u petak, 12. juna, u 9.00 časova.

Komentarišite

Your email address will not be published.