TV K3

android aplikacija

instaliraj

Škorina šansa u drugom krugu, Grabar Kitarovićeva navija za Milanovića

Škorina šansa u drugom krugu, Grabar Kitarovićeva navija za Milanovića

Tri dana uoči predsjedničkih izbora u Hrvatskoj ankete pokazuju da će ovo biti jedna od najnapetijih trka za Pantovčak, s obzirom na to da je razlika između aktuelne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i bivšeg premijera i kandidata najuticajnije opozicione SDP, Zorana Milanovića, na nivou statističke greške.

Prema istraživanju HRejting, koji je provela agencija Promocija plus, povjerenje najvećeg broja birača ima Grabar Kitarović – 28,3 odsto, a na drugom mjestu je Milanović sa 26,6 odsto podrške anketiranih.

Na trećem mjestu je nezavisni kandidat Miroslav Škoro sa 20,7 odsto podrške.

Istraživanje je provedeno na reprezentativnom uzorku prije javne debate koja je održana na HRT, početkom ove sedmice.

Prema HRejtingu, Mislav Kolakušić je na četvrtom mjestu s podrškom 7,6 posto ispitanika, dok je na petom mjestu Ivan Pernar, bivši čelnik Živog zida, kojega bi biralo 2,8 posto ispitanih.

Svi ostali kandidati imaju manju podršku.

Istraživanje je takođe pokazalo da podrška aktuelnoj predsjednici iz mjeseca u mjesec pada, dok njenom protivkandidatu Milanoviću iz mjeseca u mjesec blago raste.

Na pitanje koga bi podržali u drugom krugu kada bi se u njemu našli predsjednica Grabar Kitarović i nezavisni kandidat Miroslav Škoro većina anketiranih je odgovorila da bi glas dala Škori. Njega bi biralo 48,7 posto ispitanika, a Grabar Kitarović 45,1 posto. Neodlučno je 6,2 posto.

Srpskainfo

Foto: Miljenko Klepac-HINA/Tanjug

Ovo je prvi put da su, barem što se tiče istraživanja Promocije plus za HRejting, birači Škori dali prednost u odnosu na Grabar Kitarović, preneo je zagrebački Jutarnji list.

Prema istoj anketi, za Grabar Kitarović bi bolja opcija da se u drugom krugu nađe sa Milanovićem, kojeg bi pobijedila. U toj opciji za nju se odlučilo 49 posto ispitanika, dok bi Milanovića zaokružio 46,9 posto. Neodlučno je 4,1 posto.

Foto: Tanjug/AP

Kada bi se u drugom krugu našli nezavisni kandidat Miroslav Škoro i SDP-ov Zoran Milanović, pobjedu bi, prema ovoj anketi, odnio Škoro. Škori bi glas dalo 50,2 posto ispitanika, dok bi Milanovića na izbornom listiću zaokružilo 44,6 posto njih. Neodlučno je 5,2 posto.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.